Ομιλίες

Νέο Βιωματικό Εργαστήρι: «Η συναισθηματική υπερφαγία των Χριστουγέννων εν καιρώ κρίσης»

Νέο Βιωματικό Εργαστήρι: «Η συναισθηματική υπερφαγία των Χριστουγέννων εν καιρώ κρίσης»

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι αγαπημένες γιορτές για την Συναισθηματική Υπερφαγία.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι αγαπημένες γιορτές για την Συναισθηματική Υπερφαγία. Ανέκαθεν οι συγκεκριμένες εορταστικές ημέρες ήταν και είναι συναισθηματικά φορτισμένες για τους περισσότερους ανθρώπους. Για κάποιους τα Χριστούγεννα ταυτίζονται με συναισθήματα χαράς, ελπίδας, αισιοδοξίας, ζεστασιάς και προσφοράς και αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να έρθουν για να περάσουν ευχάριστες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που βιώνουν αρνητικά συναισθήματα, όπως λύπη, θλίψη, μελαγχολία, ματαιότητα, απογοήτευση, άγχος, νευρικότητα. Συναισθήματα που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν εύκολα και για αυτό τον λόγο καταφεύγουν στην κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων φαγητού και γλυκών, για να ξεγελάσουν τον εαυτό τους και να θρέψουν τα συναισθηματικά τους κενά και τις ανικανοποίητες ανάγκες τους.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά του 2013 στη χώρα μας έχουν όμως την ιδιομορφία της οικονομικής κρίσης και των ψυχολογικών επιπτώσεών της, που υπάρχουν ήδη στην διάθεση και την ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών. Κάποιοι έχουν χάσει την δουλειά τους ή φοβούνται να μην την χάσουν, οι οικονομικές δυνατότητες έχουν περιοριστεί και το μέλλον αντιμετωπίζεται με μεγάλη αβεβαιότητα. Όλα αυτά προκαλούν έντονες και μεγάλες συναισθηματικές διακυμάνσεις, τις οποίες καλούνται τα άτομα να διαχειριστούν με μεγάλη επιδεξιότητα μέσα στο εορταστικό κλίμα, που επιτάσσει εδώ και πολλά χρόνια πολλές «υποχρεώσεις» και «πρέπει».

Για αυτό τον λόγο σας προσκαλούμε στο Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: «Η συναισθηματική υπερφαγία των Χριστουγέννων εν καιρώ κρίσης», που θα πραγματοποιηθεί στο Διαιτολογικό Γραφείο Nutrimed Καλλιθέας, Σιβιτανίδου και Κρέμου 118, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
Θα μοιραστούμε προσωπικές εμπειρίες και δυσκολίες και θα προσπαθήσουμε με την βοήθεια των ειδικών θεραπευτών να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα «δύσκολα συναισθήματα», που μας οδηγούν στην υπερφαγία των εορτών. Το ζήτημα είναι να χαρούμε τα Χριστούγεννα φέτος με βάση τα «θέλω» μας και τις δυνατότητες που διαθέτει ο καθένας στη ζωή του και να απολαύσουμε το εορταστικό τραπέζι χωρίς καμία ενοχή!

Αθανασιάδου Μαρία
Ψυχολόγος-Θεραπεύτρια ζεύγους και οικογένειας

Γεωργιουδάκη Νατάσα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 9588610 ή ηλεκτρονικά στο georgioudaki@nutrimed.gr.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.