Ομιλίες

Η Βίκυ Πυρογιάννη στο 1ο Athens Diabetes Forum

Η Βίκυ Πυρογιάννη στο 1ο Athens Diabetes Forum

Η Βίκυ Πυρογιάννη μίλησε στο 1ο Athens Diabetes Forum για τους διατροφικούς μύθους στο σακχαρώδη διαβήτη

Για πρώτη χρονιά φέτος διοργανώθηκε το συνέδριο «ΑΤΗΕNS DIABETES FORUM: Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή» στις 12 Μαρτίου 2015, στην Αίγλη Ζαππείου υπό την αιγίδα του Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη), του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας) και με την υποστήριξη της ΚΑΡΤΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ.

Την επιμέλεια του συνεδρίου και το συντονισμό των θεματικών πάνελ συζητήσεων είχε ο δημοσιογράφος για θέματα υγείας Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ενώ εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας, των θεσμικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των ομιλητών.

Το συνέδριο είχε ως στόχο να εξετάσει τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στην πολιτική υγείας στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα, και παράλληλα να ενημερώσει το κοινό για θέματα πρόληψης, αντιμετώπισης και σωστής διαχείρισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βίκυ Πυρογιάννη, στην ομιλία της με θέμα τους “Διατροφικούς μύθους στο σακχαρώδη διαβήτη” παρουσίασε και κατέρριψε τους βασικούς μύθους που σχετίζονται με τη διατροφική αντιμετώπιση της πάθησης, επισημαίνοντας ότι σήμερα η πληθώρα πηγών πληροφόρησης, κυρίως μέσω διαδικτύου, οδηγεί πολλές φορές στη διαμόρφωση λανθασμένων γνώσεων και αντιλήψεων. Μύθοι όπως ότι τα άτομα με διαβήτη πρέπει να ακολουθούν μια πολύ στερητική διατροφή, τρώγοντας μόνο ξινόμηλο ή αποφεύγοντας ολόκληρες ομάδες τροφίμων σήμερα γνωρίζουμε ότι έχουν καταρριφθεί. Μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία από όλες τις βασικές ομάδες τροφίμων, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ατόμου (εξατομίκευση), σε συνδυασμό με καθημερινή σωματική δραστηριότητα, αποτελούν τη βασική σύσταση για τα άτομα με διαβήτη προκειμένου να διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους σε φυσιολογικά επίπεδα.
 

Φωτογραφία από την ομιλία της Βίκυς Πυρογιάννη