Ομιλίες

Επιστημονική ημερίδα για διαιτολόγους – διατροφολόγους με θέμα: ” Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα”

Επιστημονική ημερίδα για διαιτολόγους – διατροφολόγους με θέμα: ” Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα”

Στην Αττική, και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά, μεταφέρθηκε η «δράση» της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece(δημόσιου φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Ανάπτυξης)με τον αναγνωρισμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, παρουσία διακεκριμένων διατροφολόγων.

Στην Αττική, και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά, μεταφέρθηκε η «δράση» της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece(δημόσιου φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Ανάπτυξης)με τον αναγνωρισμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, παρουσία διακεκριμένων διατροφολόγων. Στόχος της ημερίδας ήταν η ορθή ενημέρωση των διατροφολόγων – διαιτολόγων για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και για τα τις διατροφικές τους αξίες.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επιστημονική ενημερωτική ημερίδα για διατροφολόγους – διαιτολόγους. Η συγκεκριμένη δράσηεντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα” της εταιρίας EnterpriseGreece, η οποία προσεγγίζει σταδιακά πολλά και διαφορετικά κοινά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να μάθουμε όλοι καλύτεραπόσο εύκολο είναι να εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας τη τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και την υψηλή διατροφική τους αξία.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Varoulko Seaside στο Μικρολίμανο, σήμερα 7 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, παρουσία εκ μέρους των διοργανωτών του σεφ, του Δρ. Αναστάσιου Παπαλαζάρου – Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, της κυρίας Βαρβάρας Καρμίρη –Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

Ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την σημασία της κατανάλωσης ψαριών στην διατροφή και την υγεία καθώς και για τον ρόλο των ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα – λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας) στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών ενώ, η κυρία Κατερίνα Λύτρα, Κτηνίατρος–χθυοπαθολόγος DVM,DPU,MSc, Υπεύθυνη Ενοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης (IMS) μίλησε με αποδείξειςγια την ποιότητα και την ασφάλεια των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας.

Τον επίλογο στην εκδήλωση έδωσε ο αναγνωρισμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκτέλεση μίας ξεχωριστής συνταγής και εν συνεχεία να την γευτούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις της Enterprise Greece, που χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013, θα συνεχιστούν προκειμένου να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι την υψηλή διατροφική αξία αλλά και τον φυσικό τρόπο παραγωγής των εκλεκτών αυτών προϊόντων.

Απολαύστε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δράσεις.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013.