Nutrimed

Πού να πάτε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο!

Πού να πάτε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο!

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Τεχνόπολη φιλοξενεί το πρώτο, πολύ ενδιαφέρον Athens Science Festival, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν…

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Τεχνόπολη φιλοξενεί το πρώτο, πολύ ενδιαφέρον Athens Science Festival, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν πειράματα για… ψαγμένους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Κατά τα άλλα η παράσταση Πήτερ Παν συνεχίζεται, το Μουσείο Συναισθημάτων καλεί τα παιδιά σε εργαστήρια που θα τους γνωρίσουν τα συναισθήματά τους και… διάφορες εκπλήξεις περιμένουν τους λάτρεις της αρχαιολογίας!

Athens Science Festival: Για μικρούς λάτρεις των επιστημών!
 

Το 1ο Athens Science Festival καλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη στην καθημερινότητά τους! Το Athens Science Festival, το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, θα λαμβάνει χώρα έως τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo" και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Παιδείας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Αστεροσκοπείο και άλλα μεγάλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο αυτού θα διεξαχθούν, το Σάββατο και την Κυριακή 10.00-16.00, εργαστήρια για παιδιά, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, τα οποία έχουν ως εξής:

Σάββατο 3 Μαΐου: «Και ο ευρών αμειφθήσεται»

Διαδραστικό πειραματικό παιγνίδι με πειράματα σε μικροκλίμακα. Οι μαθητές θα πρέπει να βρουν χρησιμοποιώντας δείκτες και άλλα αντιδραστήρια και με βάση τις πληροφορίες που θα τους δίνονται, ποιο είναι το περιεχόμενο διάλυμα ορισμένων μπουκαλιών και να τους βάλουν ετικέτα.

Σάββατο 3 Μαΐου: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής για παιδιά: WorkShop: LEGO NXT "Follow the line"

Πραγματοποίηση μιας απλής εφαρμογής ρομποτικής, ένα ρομπότ να μπορεί να ακολουθήσει αυτόνομα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση μια γραμμή (Follow the line).

Κυριακή 4 Μαΐου: Πειράματα βιολογίας

Το εργαστήριο περιλαμβάνει την κατασκευή 3D μοντέλων γνωστών βιομορίων, πρωτεϊνών (κολλαγόνο, αιμοσφαιρίνη, ανοσοσφαιρίνη), DNA, καψιδίου ιών (HIV, H1N1) και γνωστών από την καθημερινότητα οργανικών βιομορίων: καφεΐνη, ασπιρίνη (ακετυλοσαλυκιλικό οξύ) και βιταμίνη C από απλά υλικά.

Μάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια εδώ.

Και δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Athens Science Festival εδώ.

Πήτερ Παν, συνεχίζεται στο Θέατρον
 

Η προτελευταία παράσταση του δημοφιλέστατου «Πήτερ Παν» πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, στις 11.30, στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν την απόλαυσαν να σπεύσουν.
Ο Πήτερ Παν δεν θέλει συστάσεις. Πασίγνωστος, γοητευτικός, αγαπημένος. Ο ήρωας που διασκεδάζει με τις περιπέτειές του και συγκινεί με την τρυφεράδα και την αθωότητα του. Πετάξτε μαζί του στη χώρα του Ποτέ Ποτέ, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, και απολαύστε μία παράσταση με πλούσια σκηνικά, καταπληκτικά κοστούμια, χορογραφίες, ξιφομαχίες, βιντεοπροβολές και ειδικά εφέ.

Στον ρόλο του Πήτερ Παν ο Δημήτρης Μακαλιάς και του Κάπταιν Χουκ ο Νίκος Κουρής.

Πότε: Την Κυριακή 4 Μαΐου, στις 11.30.
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 13€, Εξώστης: 11€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€.

Προπώληση εισιτηρίων:

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254 – Ταύρος (Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ PARKING)
Τηλεφωνικά στο 212 2540300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας και στο www.theatron254.gr.

Σαββατοκύριακο στο Μουσείο Συναισθημάτων
 

Αν αποφασίσετε να βρεθείτε αυτό το σαββατοκύριακο στο Μουσείο Συναισθημάτων, για να δείτε την διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!», μην χάσετε τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν εκεί από τη 1.00 έως τις 2.00. Αυτά έχουν ως εξής:

«Παραμυθοκαμώματα με Συναισθήματα»

Ένα δημιουργικό εργαστήρι που βοηθά, μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι, να αναζητήσουν τα παιδιά την αξία και την δύναμη όλων των συναισθημάτων για τη ζωή.

Πότε: Σάββατο 3 Μαΐου, ώρα 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Ηλικίες: 5 – 12 ετών
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ.

«Ζήλια = Θυμός + ;»

Τι είναι η ζήλια; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα έχει; Τι σχέση έχει ο θυμός με τη ζήλια; Είναι δυνατόν η ζήλια να κρύβει μια επιθυμία; Ένα δημιουργικό εργαστήριο για να ανακαλύψουν τα παιδιά τη μυστηριώδη σχέση της ζήλιας του θυμού και της επιθυμίας!

Πότε: Κυριακή 4 Μαΐου, ώρα 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Ηλικίες: 6 – 12 ετών.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ.

(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1μ.μ.)

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας: Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Κεραμεικό, στο Θέατρο Rabbithole
 

Από το Σάββατο 3 Μαΐου και κάθε Σάββατο του Μαΐου στις 10.30, διοργανώνεται παιδικό ένα εργαστήρι βασισμένο στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Πρόκειται για πέντε αυτοτελείς συναντήσεις, για παιδιά 8-12 ετών, που όλες μαζί αποτελούν τον κύκλο του προγράμματος: «Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Κεραμεικό». Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό ένα παιδί να παραβρεθεί και στις πέντε.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις για το ιστορικό παρελθόν και το παρόν του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού, θα διερευνήσουν δυο καινούρια ευρήματα (ρωμαϊκές κεφαλές νέων κοριτσιών) που βρέθηκαν στο χώρο του Κεραμεικού και ενεργοποιώντας τη φαντασία και τα εκφραστικά τους μέσα και θα δημιουργήσουν ιστορίες εμπνευσμένες από αυτά, θα μάθουν γλυπτική και θα συμμετέχουν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού!

Πότε: Κάθε Σάββατο του Μαΐου στις 10.30.
Κόστος εισιτηρίων: 5 συναντήσεις 45€, κάθε συνάντηση ξεχωριστά 10€.
Θέατρο Rabbithole (πρώην Θέατρο της Άνοιξης): Γερμανικού 20, Αθήνα , τηλ. 21052499032105249903 και 69744650136974465013.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μην ξεχάσετε ακόμα…
 

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (άρα την Κυριακή 4 Μαΐου) δικαιούστε, τόσο εσείς όσο και τα παιδιά, δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία αυτή την Κυριακή να επισκεφθείτε μουσεία στα οποία λαμβάνουν χώρα και ειδικά προγράμματα για παιδιά, όπως τα:

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα. Τηλ 210 9000900

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς
Στοά Αττάλου. Είσοδος από πλατεία θησείου ή από οδό Αδριανού 24. Τηλ. 210 3210185.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς
Πειραιάς Χαρ. Τρικούπη 31, Πασαλιμάνι. Τηλ. 210 4521598, 210 4518395.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. Τηλ. 210 7228321.

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων
Διογένους 1-3, Αθήνα. Τηλ. 210-3250198, 210 3254119, 210 3254129.

Πηγή: mama365.gr