Nutrimed

Η nutrimed εκπαιδεύει…

Η nutrimed εκπαιδεύει…
Ο λόγος για το εργαστήρι εκπαιδευτικών σεμιναρίων της nutrimed. Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων έχει ήδη ξεκινήσει με πολύ θετική ανταπόκριση από τους συνάδελφους που το παρακολουθούν!

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται ήδη είναι:


Διατροφική Συμπεριφορά και Έλεγχος Βάρους
Το σεμινάριο σχεδιάστηκε μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του διαιτολόγου – διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου και της ομάδας nutrimed και πραγματοποιείται σε συνεργασία με πολλές ειδικότητες και συνεργάτες.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι διαιτολόγοι να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις ώστε να καταφέρνουν να επιτυγχάνουν και το μακροπρόθεσμο στόχο της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, δηλαδή τη διατήρηση του βάρους. 

Ο διαιτολόγος εκπαιδεύεται σε τεχνικές συμβουλευτικής και τροποποίησης συμπεριφοράς ώστε να δημιουργήσει μια πιο ουσιαστική σχέση με τον πελάτη με απώτερο σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και την αποτελεσματικότερη παρέμβαση. Βασική προϋπόθεση όλων των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση σε ολιγομελή group, η οποία επιτρέπει την άμεση εφαρμογή της γνώσης με τη χρήση role playing, ώστε ο διαιτολόγος να έτοιμος να εφαρμόσει την νεοαπκτηθήσα γνώση στην καθημερινή του πρακτική από την επόμενη κι όλας ημέρα. 

 
  
” Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που καταφέραμε να μεταβούμε από τη θεωρία στην πράξη. Με το τέλος του σεμιναρίου νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά και ετοιμότητα να αντιμετωπίσεις ακόμη και τα πιο “απαιτητικά” περιστατικά. Σαν να έχεις κερδίσει ένα μέρος της πολύχρονης εργασιακής εμπειρίας, σε λίγες μόλις εβδομάδες.”
Τζόβα Ελίζα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
 
Κλινική διατροφή
Εργαλεία, σύγχρονες τεχνικές αξιολόγησης και αντιμετώπισης κλινικών καταστάσεων, συμβουλευτική και πρακτικές σε συνδυασμό με τα πιο πρόσφατα δεδομένα γύρω από τη διατροφή και τις ασθένειες. Το εργαστήρι κλινικής διατροφής της nutrimed μέσα από μια ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων αποτελεί ένα ισχυρό μέσο ενίσχυσης της καθημερινής πράξης του διαιτολόγου.

Παιδική παχυσαρκία
Το πιο σύγχρονο ζήτημα της διατροφής αγγίζει το σεμινάριο της παιδικής παχυσαρκίας. Η κλινική αξιολόγηση, η συμβουλευτική προσέγγιση και η εκπαίδευση των παιδιών γύρω από θέματα διατροφής σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία αποτελούν βασικούς πυλώνες της εκπαίδευσης του διαιτολόγου.

“Τα παιδιά μας διδάσκουν” μέσα από τον βίο της παιδική τους ηλικίας και παρατηρώντας τις διατροφικές συμπεριφορές τους βλέπουμε τις πραγματικές δυσκολίες της εποχής μας. Το σεμινάριο της παιδικής παχυσαρκίας φωτίζει ένα νέα πεδίο στην επιστήμη μας παραγκωνίζοντας τις προγενέστερες και παρωχημένες απόψεις που κυριαρχούσαν ως σήμερα.
Η μεταφορά της θεωρίας στην πράξη είναι αυτό που πραγματικά μας δίνεται από τους διδάσκοντες εύκολα και κατανοητά, επιλύνοντας προβλήματα και δυσκολίες που συναντάμε στις σύγχρονες ζωές των παιδιών.
Σας ευχαριστώ πολύ.”

Κλαίρη Παπαβασιλείου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σκοπός η υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών και η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και του γονιού, ποιες είναι οι κατάλληλες τεχνικές για κάθε ηλικιακή ομάδα ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα διατροφής του παιδιού και να αποκτήσει ένα φυσιολογικό βάρος;

“Ο συνδυασμός των επιστημονικών γνώσεων και της καθημερινής πρακτικής. Με το τέλος του σεμιναρίου σίγουρα ο κάθε διαιτολόγος καταλήγει στο καταλληλότερο για εκείνον πλάνο αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας. Ένα brainstorming ιδεών, μία σωστή “οχύρωση” και πολλά διαφορετικά εργαλεία που σε καθιστούν ικανό να αποκρούσεις και τις πιο δύσκολες μπαλιές.” Τζόβα Ελίζα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του 2ου κύκλου σεμιναρίων, δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση θέσεων στο 210 32 41 222 (11π.μ. – 5 μ.μ.)

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ενότητες καθώς και το κόστος συμμετοχής ανά ενότητα εδώ.