Μεσημεριανά

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ντομάτα

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ντομάτα

Η μελιτζάνα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των τροφών που πρέπει να καταναλώνονται σε αφθονία

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γραμ. φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκ. σκόρδο
5 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1 + ½ εκατοστού. Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200Ο C για 10-15’να μαλακώσουν ελαφρά.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα (προαιρετικά).

Πηγή: http://www.argiro.gr/ 

Διατροφικό σχόλιο: Η μελιτζάνα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των τροφών που πρέπει να καταναλώνονται σε αφθονία καθώς προάγει τον αμυντικό μηχανισμό του σώματος μας κατά της επικίνδυνης δράσης των ελευθέρων ριζών, λόγω της περιεκτικότητάς της σε μια ανθυοκυανίνη, την nasunin με υψηλή αντιοξειδωτική δράση.