Μεσημεριανά

5η επιλογή: Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

5η επιλογή: Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Μία αρκετά εύκολη και γρήγορη συνταγή με χαμηλή ενεργειακή αξία,καθώς τα μανιτάρια περιέχουν περίπου 30 θερμίδες στα 100 γρ. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή σεληνίου και χαλκού. Το σελήνιο αποτελεί μία φυσική ασπίδα προστασίας κατά των ελευέρων ριζών του οργανισμού. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε με την ποσότητα των μακαρονιών που θα βάλετε στο πιάτο σας και περιοριστείτε στα 200 – 250 γρ.

Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ linguine
250 γρ. ασπρομανίταρα
80 ml παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1 κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
1 ½ κ.τσ. αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.

Πηγή: sintagespareas.gr


Διατροφικό σχόλιο:
Μία αρκετά εύκολη και γρήγορη συνταγή με χαμηλή ενεργειακή αξία,καθώς τα μανιτάρια περιέχουν περίπου 30 θερμίδες στα 100 γρ. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή σεληνίου και χαλκού. Το σελήνιο αποτελεί μία φυσική ασπίδα προστασίας κατά των ελευέρων ριζών του οργανισμού. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε με την ποσότητα των μακαρονιών που θα βάλετε στο πιάτο σας και περιοριστείτε στα 200 – 250 γρ.