Μεσημεριανά

Κοτόπουλο με αμύγδαλα στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με αμύγδαλα στην κατσαρόλα

Το αμύγδαλο είναι ένας καρπός ο οποίος, εκτός από την υπέροχη γεύση και τη δυνατότητα χρήσεών του, φημίζεται και για την υψηλή θρεπτική του αξία. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε

Υλικά για 10 άτομα

2 1/2 κιλά κοτόπουλο, στήθος, σε μπουκιές
12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
12 κ.σ. ξίδι
700 γρ. ντοματάκια κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
300 γρ. αμύγδαλα, αλατισμένα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τις μπουκιές του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
Λίγο προτού τελειώσει το τσιγάρισμα, προσθέτουμε το σκόρδο και το φέρνουμε μια βόλτα με την κουτάλα.
Προσθέτουμε το ξίδι, αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη δάφνη, 1 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά.

Tips

Προαιρετικά, προσθέτουμε την ώρα του τσιγαρίσματος 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα.
Μαζί με το ξίδι μπορούμε να ρίξουμε και ένα ποτήρι του κρασιού λευκό αρετσίνωτο κρασί.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.
 

Πηγή: imommy.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το αμύγδαλο είναι ένας καρπός ο οποίος, εκτός από την υπέροχη γεύση και τη δυνατότητα χρήσεών του, φημίζεται και για την υψηλή θρεπτική του αξία. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε:
• Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα και μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης,
• Βιταμίνη Ε η οποία είναι ισχυρά αντι-οξειδωτική και συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες,
• Φυτικές ίνες που οδηγούν σε αυξημένο αίσθημα κορεσμού και έλεγχο της όρεξης,
• Ασβέστιο το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία γερών και υγιών οστών συμβάλλοντας στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.