Μεσημεριανά

6η επιλογή: Ανοιξιάτικο Ριζότο

6η επιλογή: Ανοιξιάτικο Ριζότο

Ένα πιάτο που συνδυάζει τους υδατάνθρακες με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας από τα σπαράγγια τα μανιτάρια και τον αρακά. Επίσης, ο κουρκουμάς αποτελεί ένα πικάντικο θρεπτικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως στη Νότιο Ασία αλλά και στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Έχει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και μάλιστα υπάρχουν πολλές μελέτες που αναδεικνύουν την προστατευτική του δράση έναντι διάφορων μορφών καρκίνου.

Υλικά:
2 κούπες ρύζι
10 σπαράγγια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα φρέσκο αρακά
1 κούπα φρέσκα κουκιά
μερικά πλευρώτους ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο, αλάτι, πιρέπι, κουρκουμά

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρεμμυδάκι να τσιγαριστεί στο ελαιόλαδο και μαζί του ρίχνουμε και τον κουρκουμά. Μόλις τσιγαριστεί, προσθέτουμε 5 με 6 κούπες νερό και όλα τα υλικά μας εκτός απ’ το ρύζι και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ρύζι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις γίνει το ρύζι, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Τα βγάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: xortosyntages.blogspot.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα πιάτο που συνδυάζει τους υδατάνθρακες με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας από τα σπαράγγια τα μανιτάρια και τον αρακά. Επίσης, ο κουρκουμάς αποτελεί ένα πικάντικο θρεπτικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως στη Νότιο Ασία αλλά και στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Έχει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και μάλιστα υπάρχουν πολλές μελέτες που αναδεικνύουν την προστατευτική του δράση έναντι διάφορων μορφών καρκίνου.