Μεσημεριανά

7η επιλογή: Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα ροδιού

7η επιλογή: Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα ροδιού

Το ρόδι περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες. Οι αντιοξειδωτικές αυτές φυτοχημικές ουσίες επιδρούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές επιδράσεις της «κακής» χοληστερόλης LDL στα αιμοφόρα αγγεία. Με αυτό τον τρόπο, η σάλτσα ροδιού στη συγκεκριμένη συνταγή «εξουδετερώνει» κατά κάποιο τρόπο την πρόσληψη χοληστερίνης από τα μοσχαρίσια φιλετάκια.

Υλικά:

600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (4 εκ. περίπου κάθε κομμάτι)
6 κ.σ. ελαιόλαδο
400ml ζωμός κότας
400ml χυμός ρόδι (φυσικός)
1 ρόδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν.

Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και το κρατάμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό και το χυμό ροδιού και αφήνουμε να βράσουν έως ότου γίνει η σάλτσα πηχτή.

Προσθέτουμε τα φιλέτα στη σάλτσα να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σπόρους ροδιού από πάνω και συνδυάζοντας με μερικά φύλλα ρόκας.

Πηγή: www.cooklos.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το ρόδι περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών γνωστών ως πολυφαινόλες. Οι αντιοξειδωτικές αυτές φυτοχημικές ουσίες επιδρούν στο μεταβολισμό της χοληστερόλης μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές επιδράσεις της «κακής» χοληστερόλης LDL στα αιμοφόρα αγγεία. Με αυτό τον τρόπο, η σάλτσα ροδιού στη συγκεκριμένη συνταγή «εξουδετερώνει» κατά κάποιο τρόπο την πρόσληψη χοληστερίνης από τα μοσχαρίσια φιλετάκια.