Μεσημεριανά

6η επιλογή: Sandwich ψαριού

6η επιλογή: Sandwich ψαριού

Ένα καλοκαιρινό φαγητό με βάση το ψάρι. Τα ψάρια και γενικότερα τα θαλασσινά αποτελούν εξαιρετικές πηγές ιωδίου και μιας ποικιλίας βιταμινών. Επίσης τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και ο σολομός αποτελούν εξαιρετικές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Υλικά

1 kg ψάρι φιλέτο (νωπό ή κατεψυγμένο)
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψί και το πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετούμε μια φέτα κρεμμυδιού, ενώ ρίχνουμε τις ψιλοκομμμένες ντομάτες γύρω από το ψάρι.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και μετά περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ψήνουμε για 20-30λ στους 200ºC.
Αφού γίνει το ψάρι, ετοιμάζουμε και το ρύζι.
Κόβουμε κάθε φιλέτο στα δύο, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ρύζι στη μια πλευρά και καλύπτουμε με την άλλη.
Εύκολα κι απλά έχουμε ένα νοστιμότατο sandwich ψαριού!

Πηγή: sintagespareas.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα καλοκαιρινό φαγητό με βάση το ψάρι. Τα ψάρια και γενικότερα τα θαλασσινά αποτελούν εξαιρετικές πηγές ιωδίου και μιας ποικιλίας βιταμινών. Επίσης τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και ο σολομός αποτελούν εξαιρετικές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.