Μεσημεριανά

6η επιλογή: Ρολό από κιμά

6η επιλογή: Ρολό από κιμά

Διατροφικό σχόλιο:
Όπως έχουμε πει, 1 φορά την εβδομάδα ή αραιότερα θα πρέπει να καταναλώνετε κόκκινο κρέας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής.

Υλικά
3 αυγά (τα 2 βραστά)
1 κουταλιά ζωμό βοδινού
½ κιλό κιμά
3 κουταλιές κόκκινο κρασί
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές λιωμένο Βιτάμ Culinesse
Πιπέρι
½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
Λίγο ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι

Εκτέλεση

1.Σόταρε λίγο το κρεμμύδι με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και μετά ρίξ’ το σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τον σπιτικό ζωμό, το πιπέρι, το μαϊντανό, το αυγό και την ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε λίγο νερό και καλά στραγγισμένη.
2.Ζύμωσε καλά τα υλικά, πλάσε το μείγμα σε ρολό και χάραξε με την άκρη της παλάμης σου ένα βαθύ αυλάκι.
3.Βάλε στο αυλάκι τα βραστά αυγά και κάλυψέ τα πάλι με τον κιμά ξανασχηματίζοντας το ρολό από κιμά. Ούτε γάτα ούτε ζημιά!
4.Βούτηξε τα χέρια σου σε λίγο λάδι, μετά σε λίγο νερό και στρώσε την επιφάνεια του ρολού από κιμά.
5.Βάλε τέλος σε ένα ταψί το ρολό από κιμά, άλειψέ το με το μείγμα 3 κουταλιών Bιτάμ Culinesse και 3 κουταλιών κρασί και ψήσ’ το στους 180°C για 45-60 λεπτά, αλείφοντάς το κατά διαστήματα με το ίδιο μείγμα. Καλή όρεξη! 

Πηγή :http://cookoo.gr/

Διατροφικό σχόλιο:

Όπως έχουμε πει, 1 φορά την εβδομάδα ή αραιότερα θα πρέπει να καταναλώνετε κόκκινο κρέας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής. Φτιάξτε, λοιπόν, ρολό κιμά αυτήν την εβδομάδα, επιλέγοντας όμως άπαχο μοσχαρίσιο κιμά και μην το παρακάνετε με την ποσότητα της μερίδας σας. Ο μοσχαρίσιος κιμάς παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξία και σημαντική ποσότητα σιδήρου, ψευδαργύρου και σεληνίου. Βάζοντας λαχανικά στον κιμά σας, τον κάνετε πιο ζουμερό αλλά και πιο θρεπτικό. Συνδυάστε το ρολό με πατάτες φούρνου και και πολύχρωμη σαλάτα παρέχοντας έναπλήρες γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.