Μεσημεριανά

6η επιλογή: Μοσχαράκι ραγού με καρότα

6η επιλογή: Μοσχαράκι ραγού με καρότα

Το μοσχάρι αποτελεί σημαντική πηγή απορροφήσιμης μορφής σιδήρου, ψευδαργύρου- που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος, τον έλεγχο της όρεξης και την επούλωση τραυμάτων- αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες καθώς συμμετέχουν σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες. Το νουά είναι ελαφρώς πιο σκληρό κομμάτι του μοσχαριού αλλά πιο άπαχο και κατάλληλο για κατσάρολα.

Υλικά:

700γρ νουά κομμένο σε κύβους 3 εκ.
3 κουταλιές Βιτάμ Soft
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
2 κλαράκια θρούμπι
1 σφηνάκι ελαφρύ κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ντομάτα Pummaro
3 καρότα κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το Βιτάμ με μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τους κύβους κρέατος και σοτάρετε ώσπου να ξανθύνουν. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε όλα μαζί ώσπου να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν. Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε το θρούμπι, τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό να πάρουν βράση. Ελαττώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα καρότα πασπαλισμένα με λίγο αλάτι. Μαγειρεύετε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα ½ ώρα ακόμη ή ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα και να πετύχετε μια παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρετε μαζί με πουρέ πατάτας.

Πηγή: vitam.gr

Διατροφικο σχόλιο: Το μοσχάρι αποτελεί σημαντική πηγή απορροφήσιμης μορφής σιδήρου, ψευδαργύρου- που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος, τον έλεγχο της όρεξης και την επούλωση τραυμάτων- αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες καθώς συμμετέχουν σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες. Το νουά είναι ελαφρώς πιο σκληρό κομμάτι του μοσχαριού αλλά πιο άπαχο και κατάλληλο για κατσάρολα.