Μεσημεριανά

6η επιλογή: Ανοιξιάτικα κεφτεδάκια γαλοπούλας

6η επιλογή: Ανοιξιάτικα κεφτεδάκια γαλοπούλας

Μία εναλλακτική συνταγή για την αποφυγή του κόκκινου κρέατος. Θα μπορούσατε να συνδυάσετε τα κεφτεδάκια γαλοπούλας με μία πολύχρωμη σαλάτα ή με καστανό ρύζι.

Τι χρειαζόμαστε:

500 gr κιμά γαλοπούλας
2-3 κόκκινες πιπεριές
2 καρότα
λίγο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
2 μανιτάρια
τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά, για όσους αγαπούν το τυρί)
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά

Πώς το κάνουμε:

Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και τον κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τα καρότα (καραδοκούν τα χημικά) και τα καθαρίζουμε ανάλογα.
Ρίχνουμε στο μίξερ τις πιπεριές, τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μανιτάρια (όλα μαζί ή λίγα λίγα) και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε στον κιμά το πολτοποιημένο μίγμα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα, τα αυγά, λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε το μίγμα για 4-5′ και φροντίζουμε να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη μάζα.
Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και πλάθουμε άλλα 4-5′. Προαιρετικά αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί για 10′ (μέχρι ίσως να καθαρίσουμε τον πάγκο της κουζίνας).
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για περίπου 12-15′. Σερβίρονται ζεστά. Προσθέστε παρθένο ελαιόλαδο από πάνω ή αφού τα ανοίξετε στη μέση. Καλή όρεξη!

Πηγή: sintagespareas.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία εναλλακτική συνταγή για την αποφυγή του κόκκινου κρέατος. Θα μπορούσατε να συνδυάσετε τα κεφτεδάκια γαλοπούλας με μία πολύχρωμη σαλάτα ή με καστανό ρύζι.