Μεσημεριανά

4η επιλογή: Ψητά κεφτεδάκια.

4η επιλογή: Ψητά κεφτεδάκια.

Τα κεφτεδάκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Η θρεπτική τους αξίας είναι μεγάλη λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Είναι ένα πιάτο που έχει συνδυάσει την πρωτεΐνη του κρέατος, μαζί με υδατάνθρακες όπως και τα λαχανικά εξαιτίας του κρεμμυδιού και του μαϊντανού. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιείται και κόκκινο κρασί όπου σύμφωνα με μελέτες φαίνεται να βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Υλικά:

2 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά (χτυπημένα ελαφρά)
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γαλέτα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι
2 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
1 κοφτή κουταλιά μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr

Εκτέλεση:

Σόταρε το κρεμμύδι με μια γεμάτη κουταλιά Βιτάμ Culinesse μέχρις ότου μαραθεί.

Ρίξε στην ψίχα ψωμιού το γάλα, τα αυγά, τον κιμά, το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, το κρεμμύδι, το πιπέρι και μία κουταλιά μαϊντανό, και δούλεψε καλά το μείγμα για τα μπαλάκια από κιμά.

Τώρα βρέξε τα χέρια σου στο κρασί, πλάσε το μείγμα του κιμά σε μπαλάκια, τύλιξέ τα στη γαλέτα που έχεις ανακατέψει με το αλεύρι, ξαναπλάσ’ τα με στεγνά πια χέρια και βάλ’ τα σε ένα μεγάλο ταψί όπου έχεις λιώσει το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse.

Ψήσε τα μπαλάκια από κιμά σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 30 λεπτά και σέρβιρέ τα ζεστά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: www.vitam.gr

Διατροφικό σχόλιο: Τα κεφτεδάκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Η θρεπτική τους αξίας είναι μεγάλη λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Είναι ένα πιάτο που έχει συνδυάσει την πρωτεΐνη του κρέατος, μαζί με υδατάνθρακες όπως και τα λαχανικά εξαιτίας του κρεμμυδιού και του μαϊντανού. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιείται και κόκκινο κρασί όπου σύμφωνα με μελέτες φαίνεται να βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.