Μεσημεριανά

3η επιλογή:Τραγανό κοτόπουλο με δημητριακά

3η επιλογή:Τραγανό κοτόπουλο με δημητριακά

Το κοτόπουλο είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα και ιδιαίτερα αν ψηθεί στο φούρνο όπως στη συγκεκριμένη συνταγή. Το κοτόπουλο περιέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, σημαντική ποσότητα βιταμίνης Β6, Β3, σεληνίου και φωσφόρου, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, ιδιαίτερα αν αφαιρεθεί η πέτσα του. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία, λόγω του ότι είναι παναρισμένο με δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης, αποκτώντας έτσι αρκετή ποσότητα φυτικών ινών! Συν τοις άλλοις, τα δημητριακά που χρησιμοποιούνται αυξάνουν την περιεκτικότητα του κοτόπουλου και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Προσέξτε μόνο να επιλέξετε δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης, χαμηλά σε σάκχαρα και σε λιπαρά.

ΥΛΙΚΑ για (4 άτομα):
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ή ότι κομμάτι προτιμάτε
1/2 φλυτζάνι άπαχο γάλα
1 φλυτζάνι δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης σπασμένα σε μικρά κομματάκια
1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε τα κομματάκια από τα δημητριακά με τα μπαχαρικά.
Βουτάμε το κοτόπουλο αρχικά στο γάλα και μετά στο μπολ με τα cornflakes.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και αλείφουμε με ελάχιστο λάδι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να κάνουν μια ελαφρώς καφέ κρούστα.
Σερβίρουμε με σαλάτα και πατατούλες!

Πηγή:lightsintages.blogspot.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το κοτόπουλο είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα και ιδιαίτερα αν ψηθεί στο φούρνο όπως στη συγκεκριμένη συνταγή. Το κοτόπουλο περιέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, σημαντική ποσότητα βιταμίνης Β6, Β3, σεληνίου και φωσφόρου, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, ιδιαίτερα αν αφαιρεθεί η πέτσα του. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία, λόγω του ότι είναι παναρισμένο με δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης, αποκτώντας έτσι αρκετή ποσότητα φυτικών ινών! Συν τοις άλλοις, τα δημητριακά που χρησιμοποιούνται αυξάνουν την περιεκτικότητα του κοτόπουλου και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Προσέξτε μόνο να επιλέξετε δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης, χαμηλά σε σάκχαρα και σε λιπαρά.