Μεσημεριανά

3η επιλογή: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

3η επιλογή: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Οι σούπες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό καθώς λόγω των υγρών που περιέχουν, έχουν την ικανότητα να τον ενυδατώνουν. Τα γιουβαρλάκια περιέχουν κρέας με ρύζι δηλαδή υδατάνθρακες, λίπος (εξαιτίας της μαργαρίνηςκαι του κρεατος) και πρωτεΐνες. Επίσης είναι πηγή σεληνίου, ψευδαργύρου, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κ.α. Συνοδευτικό του συγκεκριμένου φαγητού θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι τυρί, χαμηλό σε λιπαρά.

Υλικά

Κρόκους από 3 αυγά
Λίγο δυόσμο
1 κιλό κιμά
4 κουταλιές κορν φλάουρ
Χυμό από 2 λεμόνια
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγα χοντροκομμένα χορταρικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι)
200 γρ. μουσκεμένο ψωμί
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
250 γρ. Βιτάμ Culinesse
Μερικά ζεματισμένα μικρά μοσχαρίσια κόκκαλα
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε

Ζύμωσε τον κιμά με το ρύζι, πρόσθεσε το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμυδάκι (που το έχεις σοτάρει προηγουμένως με το Βιτάμ Βιτάμ Είναι φυτικής προέλευσης. Culinesse), και πλάσε με το μείγμα μικρά μπαλάκια-γιουβαρλάκια.
Βάλε ύστερα σε μια κατσαρόλα νερό ως τη μέση, πρόσθεσε τα χορταρικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, μαϊντανό), τα κόκαλα, το μισό Bιτάμ Culinesse και αλατοπίπερο, και άφησέ τα να πάρουν μερικές βράσεις.
Πρόσθεσε τώρα τα γιουβαρλάκια, άφησέ τα να βράσουν για 45 λεπτά και μετά βάλ’ τα σε μια άλλη κατσαρόλα.
Τέλος, το αυγολέμονο για τα γιουβαρλάκια: περνάς από το μπλέντερ το ζωμό με τα χορταρικά, τον «δένεις» με λίγο κορν φλάουρ, προσθέτεις τους κρόκους των αυγών, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και το λεμόνι, χτυπώντας με το σύρμα ώστε να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα, και περιχύνεις με αυτή τα γιουβαρλάκια.
Φύλαξε τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ζεστά και σέρβιρέ τα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: vitam.gr

Διατροφικό σχόλιο:
Οι σούπες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό καθώς λόγω των υγρών που περιέχουν, έχουν την ικανότητα να τον ενυδατώνουν. Τα γιουβαρλάκια περιέχουν κρέας με ρύζι δηλαδή υδατάνθρακες, λίπος (εξαιτίας της μαργαρίνηςκαι του κρεατος) και πρωτεΐνες. Επίσης είναι πηγή σεληνίου, ψευδαργύρου, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κ.α. Συνοδευτικό του συγκεκριμένου φαγητού θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι τυρί, χαμηλό σε λιπαρά.