3η επιλογή: Ψαρόσουπα
![3η επιλογή: Ψαρόσουπα](https://i0.wp.com/www.nutrimed.gr/wp-content/uploads/2021/08/3389.jpg?quality=92&resize=1320%2C880)
Tα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη D, σελήνιο, ιώδιο, μαγνήσιο
Υλικά
Ψάρι σφυρίδα 1,2 με 1,5 κιλό, καθαρισμένη από εντόσθια και βράγχια
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 1 εκ
2-3 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες και χοντρά κομμένες κυδωνάτες
4 κλωνάρια σέλινο
4-5 κλωνάρια θυμάρι
1-2 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 ζωμό λαχανικών
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1,5 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα με νερό γύρω στο 1 ½ λίτρο που ίσα ίσα να το σκεπάζει.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Όταν είναι έτοιμο , πολύ προσεχτικά αφαιρούμε το ψάρι το οποίο το κρατάμε στην άκρη σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζωμό του και τον ρίχνουμε πίσω στην ίδια κατσαρόλα . Προσθέτουμε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο , το χυμό λεμόνι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας για 20-30 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, παίρνουμε το ψάρι , το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σούπα.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Όταν είναι έτοιμο , πολύ προσεχτικά αφαιρούμε το ψάρι το οποίο το κρατάμε στην άκρη σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζωμό του και τον ρίχνουμε πίσω στην ίδια κατσαρόλα . Προσθέτουμε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο , το χυμό λεμόνι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας για 20-30 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, παίρνουμε το ψάρι , το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σούπα.
Πηγή: www.akispetretzikis.com
Διατροφικό σχόλιο: Tα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη D, σελήνιο, ιώδιο, μαγνήσιο, φώσφορο και αποτελούν την κύρια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων.