Μεσημεριανά

2η επιλογή: Γίγαντες στο φούρνο

2η επιλογή: Γίγαντες στο φούρνο

Οι γίγαντες όπως και τα περισσότερα όσπρια περιέχουν σημαντικές ποσότητες τόσο υδατανθράκων όσο και πρωτεϊνών (μέτριας βιολογικής αξίας). Αν θέλετε να αυξήσετε τη ποιότητα της πρωτεΐνης που περιέχουν πρέπει να κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς όπως για παράδειγμα φασόλια με ρύζι.

Υλικά

500 γρ. γίγαντες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

Οι γίγαντες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.

Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Στραγγίζουμε από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν . Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.

Πηγή:
supersyntages.gr

Διατροφικό σχόλιο: Οι γίγαντες όπως και τα περισσότερα όσπρια περιέχουν σημαντικές ποσότητες τόσο υδατανθράκων όσο και πρωτεϊνών (μέτριας βιολογικής αξίας). Αν θέλετε να αυξήσετε τη ποιότητα της πρωτεΐνης που περιέχουν πρέπει να κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς όπως για παράδειγμα φασόλια με ρύζι.