Μεσημεριανά

2η επιλογή: Φασολάδα του Παρνασσού

2η επιλογή: Φασολάδα του Παρνασσού

Μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν έχει κρύο, για όσπριο. Τα φασόλια περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ανόργανα στοιχεία όπως μαγνήσιο και κάλιο.

Υλικά:

1 κλαράκι θυμάρι
3 ψιλοκομμένα καρότα
150 γρ. κομμένα λουκάνικα
150 γρ. ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
2-3 κλωνάρια σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κιλό ξερά φασόλια
200 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 Pummaro Ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μαλακώσουν, και την επομένη (πρώτα ο Θεός!) στράγγιξέ τα, ξέπλυνέ τα και βράσ’ τα με κρύο νερό.

Πρόσθεσε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, το Pummaro, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και δώσ’ τους 20 λεπτά να βράσουν όλα μαζί.

Πριν περάσουν τα 20 λεπτά, τηγάνισε το μπέικον και τα λουκάνικα σε ελαιόλαδo και βάλ’ τα μαζί με το λάδι τους στη φασολάδα του Παρνασσού (αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό ακόμη).

Άφησε τη φασολάδα του Παρνασσού να ολοκληρώσει το βράσιμό της, και σέρβιρέ τη ζεστή, κατά προτίμηση με ψητές ρέγγες, ελιές ή λακέρδα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: www.cookoo.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν έχει κρύο, για όσπριο. Τα φασόλια περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ανόργανα στοιχεία όπως μαγνήσιο και κάλιο. Τα μαγειρεμένα φασόλια είναι ιδιαίτερα ευχάριστα καθώς γλυκίζουν αρκετά. Συνδυάστε τα με πατάτα, καλαμπόκι ή σιτάρι για να προσλάβετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που δεν περιέχουν από μόνα τους τα φασόλια.