Επιστημονικοί συνεργάτες

Κοκκίνου Φωτεινή, Υπεύθυνη Καινοτομίας & Ανάπτυξης

Κοκκίνου Φωτεινή, Υπεύθυνη Καινοτομίας & Ανάπτυξης

Αποφοίτησε από το τμήμα «Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στα ερευνητικά προγράμματα The Postmenopausal Health Study και HELENA study (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence). Από το Σεπτέμβριο του 2008, φοιτεί στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές επικοινωνίας και αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς με βάση τη συστημική προσέγγιση και εξειδικεύεται στη διατροφική παρέμβαση με ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα σε χρόνια παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διαχείριση και αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

Την χρονική περίοδο 2010 -2012 επιτέλεσε υπεύθυνη σύμβουλος διατροφής συμμετέχοντας στην επιστημονική επιμέλεια και συν-διαχείριση του προγράμματος αγωγής υγείας «Υγεία εν γνώσει» (www.ygeiaengnosei.gr ). Μέχρι σήμερα είναι μέλος της ομάδας και σύμβουλος διατροφής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “SciCo” (Science Communication) (scico.gr). Παράλληλα, για τη χρονική περίοδο 2010 – 11 συμμετείχε στην επιστημονική επιμέλεια, διαχείριση και υλοποίηση προγράμματος διατροφικής εκπαίδευσης μέσω βιωματικής μάθησης και θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά δημοτικού στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε δημόσια δημοτικά σχολεία της Αττικής. Σήμερα ασχολείται με το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων και δράσεων διατροφικής εκπαίδευσης σε παιδιά στα πλαίσια συνεργασίας της με την εταιρεία Nutirmed.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες διατροφής και διαδραστικά σεμινάρια για το κοινό και σε ομάδες παιδιών νηπιακής και παιδικής ηλικίας αλλά και ως εισηγήτρια – εκπαιδεύτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και επιτέλεσε μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Εβδομάδας Διατροφής 2008 και 2010.

Έχει επιτελέσει υπεύθυνη σύνταξης διαδικτυακών portal και ιστοσελίδων διατροφής www.clinicalnutrition.gr, www.ygeiaengnosei.gr, www.nutrimed.gr στις οποίες και αρθρογραφεί, αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά διατροφής και υγείας, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περιοδικών και βιβλίων, ενώ εμφανίζεται ως ομιλήτρια σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.