Επιστημονικοί συνεργάτες

Καραγιάννης Δημήτρης, MSc

Nutrimed Blog

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στο οποίο κατόπιν απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κλινική Διαιτολογία. Είναι επίσης, τελειόφοιτος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τις χρονικές περιόδους 2002-2004, 2005-2008 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την Διατροφική Συμπεριφορά των εφήβων και την Κλινική Διαιτολογία, ενώ το χρονικό διάστημα 2009-2010 έχει διατελέσει αμ. Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ έχει κληθεί ως ομιλητής σε ποικίλες εκδηλώσεις, που απευθύνονται είτε στο κοινό είτε σε επιστήμονες υγείας και σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Διατροφής στο Π.Γ.Ν «Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου», Διαιτολόγος του Διαβητολογικού Κέντρου και της Μονάδας Ερεύνης της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Διαιτολόγος στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη, Διδάσκων Π.Δ. 407/80 και Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης Τελειόφοιτων στους τομείς της Γαστροεντερολογίας και της Μονάδας Εγκαυμάτων και Συνεργάτης της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Το Χρονικό διάστημα 2008-2011 διετέλεσε Κλινικός Διαιτολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 είναι Κλινικός Διαιτολόγος στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Είναι μέλος μεταξύ άλλων του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Διατροφής, της European Society for Clinical Nutrition and Metabolism, του Πανελληνίου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων, της American Physiological Society, του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.