Επιστημονικοί συνεργάτες

Δρ. Γλυκερία Μάρτου

Nutrimed Blog

Ιατρός

Η Δρ. Γλυκερία Μάρτου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1976. Μετακόμισε στον Καναδά το 1994 όπου και τελείωσε την ιατρική της εκπαίδευση. Αποφοίτησε με άριστα, αποκτώντας BSc και MSc πτυχία στη Βιολογία από τα Πανεπιστήμια του Waterloo και Toronto, αντίστοιχα. Στη συνέχεια έγινε δεκτή στη γνωστή Ιατρική Σχολή Michael G. DeGroote, στο Hamilton, Οντάριο του Καναδά, από όπου και αποφοίτησε το 2003. Ολοκλήρωσε ένα έτος κλινικής έρευνας στην πλαστική χειρουργική στο νοσοκομείο Παίδων του Τορόντο πριν ξεκινήσει την ειδικότητά της στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο, την οποία ολοκλήρωσε το 2010. Ακολούθησε εξειδίκευση 13 μηνών σε Κρανιοπροσωπική και Μικροχειρουργική Επανόρθωση επίσης στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο κοντά σε παγκοσμίως γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς, Dr. Oleh M. Antonyshyn και Dr. Joan E. Lipa.

Οι σπουδές της είναι αναγνωρισμένες από το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών και Χειρούργων του Καναδά και εξασκεί Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αισθητική χειρουργική προσώπου, αισθητική και επανορθωτική χειρουγική στήθους όπως και χειρουργική σώματος, ιδιαίτερα έπειτα από απώλεια κιλών.

Η Δρ. Γλυκερία Μάρτου ζει στη Νέα Σμύρνη, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. Της αρέσει να ταξιδεύει και στον ελεύθερο χρόνο της διασκεδάζει με το χορό και τη γυμναστική.