Εμφανίσεις σε ΜΜΕ

Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου στην μεγάλη έκθεση τροφίμων της Β. Αμερικής SIAL.

Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου στην μεγάλη έκθεση τροφίμων της Β. Αμερικής SIAL.

Πρόκειται για τη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών της βορείου Αμερικής που πραγματοποιείται

Πρόκειται για τη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών της βορείου Αμερικής που πραγματοποιείται από τις 30/4 έως τις 2/5 στο Τορόντο του Καναδά. Εκθέτες από ολόκληρο τον κόσμο εκθέτουν τα προϊόντα τους σε μια δυναμική αγορά με πολλές προοπτικές που δεν την έχει αγγίξει η κρίση. Σε αυτήν την έκθεση πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά έδωσαν το δυναμικό παρών τους.

Ο εμπορικός ακόλουθος του προξενείου του Τορόντο, κύριος Χρήστος Γρίμπας, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια το εξαγωγικό ενδιαφέρον ελληνικών επιχειρήσεων προς τον Καναδά έχει πολλαπλασιαστεί. Πρόκειται για μια αγορά που μπορεί να μην έχει το μέγεθος της Αμερικής, ωστόσο η οικονομική ευημερία της χώρας σε συνδυασμό με το έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον για υγιεινές επιλογές, δίνουν στα ελληνικά προϊόντα καλές πιθανότητες διείσδυσης στην εγχώρια αγορά.

Τα ελληνικά προϊόντα, όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν σε ποιότητα αυτά των άλλων χωρών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πλεονεκτούν λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας. Αυτά τα πλεονεκτήματα, στα πλαίσια του μεσογειακού μοντέλου διατροφής, επιχειρούν να επικοινωνήσουν οι ελληνικές εταιρείες τροφίμων κερδίζοντας μερίδιο του ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένου σε θέματα διατροφής καταναλωτικού κοινού.

Στη φωτογραφία, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας vostiza currants, κύριος Μίλτος Σταυρόπουλος, ο εμπορικός ακόλουθος του προξενείου στο Τορόντο, κύριος Χρήστος Γρίμπας και ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου.