Βρες το Ιδανικό Βάρος

Πρέπει να πάρεις βάρος….

Nutrimed Blog

Ελλειποβαρές ΔΜΣ

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αξιολογήσεις το σωματικό σου βάρος σε σχέση με το ύψος σου. Δηλαδή, να εκτιμήσεις εάν το βάρος σου είναι φυσιολογικό ή αν θεωρείσαι ελλειποβαρής, υπέρβαρος ή παχύσαρκος.
 

Όταν ο Δ.Μ.Σ. είναι μικρότερος ή ίσος με 18,5 kg/m2 (<18,5 kg/m2) τότε ανήκεις στην κατηγορία του ελλειποβαρούς.

Τι σημαίνει είμαι «ελλειποβαρής»;

Σημαίνει ότι οι πιθανότητες να αναπτύξεις προβλήματα υγείας εξαιτίας του χαμηλού βάρους σου είναι αυξημένες. Μην ξεχνάς οτι όπως στην περίπτωση του αυξημένου βάρους, έτσι και στην περίπτωση του χαμηλότερου του φυσιολογικού βάρους οι πιθανές παρενέργειες για την υγεία σου είναι αυξημένες.

Το χαμηλό σωματικό βάρος σχετίζεται με προβλήματα υγείας που αφορούν το αναπαραγωγικό σύστημα, προβλήματα με την έμμηνο ρύση, κακή θρέψη, εμφάνιση οστεοπόρωσης και διατροφικές διαταραχές.

Το σχόλιο του ειδικού…
Ο ΔΜΣ είναι ένα εύκολο εργαλείο που βοηθά να αξιολογήσουμε το βάρος σε σχέση με το ύψος. Δεν μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια το ποσοστό λίπους του σώματος.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία του ελλειποβαρούς είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον οικογενειακό γιατρό σας για να μπορέσει να εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας σας.