Βραδινά

Μακαρονοσαλάτα με φρέσκο καλαμπόκι και παρμεζάνα

Μακαρονοσαλάτα με φρέσκο καλαμπόκι και παρμεζάνα

Το καλαμπόκι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες.

Υλικά

3 φρέσκα καλαμπόκια
50 γρ. βούτυρο
1 καυτερή πιπεριά
1 λάιμ χυμό και ξύσμα
ανθό αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Για τη μακαρονοσαλάτα

2 φλ. βρασμένα μικρά ζυμαρικά, κοφτό μακαρόνι, κοχύλια,κλπ.
πιπεριές σε μικρά καρέ (πράσινη, κόκκινη )
λίγο σχοινόπρασο
λίγο ελαιόλαδο
1 κομμάτι παρμεζάνα για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα καλαμπόκια. Με μαχαίρι αφαιρούμε τους καρπούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα καλαμπόκια και τα αφήνουμε να μελώσουν σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό. Αποσύρουμε από την φωτιά. Τέλος όσο είναι ζεστά τα καλαμπόκια προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μακαρονοσαλάτας και προσθέτουμε το καλαμπόκι με την λιωμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε, τρίβουμε έξτρα παρμεζάνα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: http://www.argiro.gr/

Διατροφικό σχόλιο: Το καλαμπόκι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες. Βελτιώστε την ποιότητα της συνταγής αντικαθιστώντας το βούτυρο με φυτική μαλακή μαργαρίνη η οποία περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.