Βραδινά

5η επιλογή: Σαλάτα με σως ροκφόρ

5η επιλογή: Σαλάτα με σως ροκφόρ

Ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό σαλάτα καθώς το ροκφόρ που περιέχει είναι πλούσιο σε ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες(A,E,K) και τα καρύδια αποτελούν μία χορταστική και υγιεινή επιλογή καθώς είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της χολιστερίνης και στη προστασία της καρδιάς.

Υλικά

2 ειδών μαρούλια: πράσινο και μωβ
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ τυρί ροκφόρ ή μπλε τυρί
100 γρ γιαούρτι
Μαύρο πιπέρι
Λίγα καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μαρούλια και τα κόβουμε. Καθαρίζουμε και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Φτιάχνουμε την σάλτσα ροκφόρ: ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λεία και απαλή η σάλτσα. Προσθέτουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι και αλάτι μόνο αν χρειαστεί. Ρίχνουμε την σως πάνω από τα μαρούλια, πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και σκορπίζουμε λίγα καρύδια αν θέλουμε. Έτοιμη σε 5 λεπτά, θρεπτική, υγιεινή και νόστιμη.

Πηγή: fagito.com

Διατροφικό σχόλιο: Ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό σαλάτα καθώς το ροκφόρ που περιέχει είναι πλούσιο σε ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες(A,E,K). Από την άλλη μεριά, τα καρύδια αποτελούν μία χορταστική και υγιεινή επιλογή καθώς είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της χολιστερίνης και στη προστασία της καρδιάς.