Βραδινά

4η επιλογή: Φρέσκια σαλάτα με αγκινάρες και μανιτάρια

Nutrimed Blog

Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Επίσης αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, χαλκού, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου. Τα μανιτάρια από την άλλη αποτελούν καλή πηγή πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας.

Yλικά

12 μικρές αγκινάρες
4 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
4 καρότα (σε φέτες)
½ μικρό λάχανο
1 iceberg
κουρκουμάς

Σάλτσα: 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. της σούπας βαλσάμικο, 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (χρειάζονται περίπου μισή ώρα οι κατεψυγμένες και περίπου 1 ώρα οι φρέσκιες)
Ψήνουμε τα μανιτάρια και τα καρότα στη σχάρα στο φούρνο.
Ψιλοκόβουμε τα ωμά λαχανικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Σερβίρουμε με τη σάλτσα και λίγο κουρκουμά από πάνω

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 396 θερμίδες, 15 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 2 γρ. κορεσμένα), 56 γρ. υδατάνθρακες, 18 γρ. πρωτεΐνες, 26,5 γρ. φυτικές ίνες

Πηγήshape.gr

Διατροφικό σχόλιο: Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Επίσης αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, χαλκού, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου. Τα μανιτάρια από την άλλη αποτελούν καλή πηγή πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας.