Βραδινά

2η επιλογή: Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλάτα με παντζάρι, σπανάκι και καρότο

2η επιλογή: Πολύχρωμα ζυμαρικά σαλάτα με παντζάρι, σπανάκι και καρότο

Μη στερείστε τα αγαπημένα σας μακαρόνια. Απλά μετριάστε την ποσότητα που θα καταναλώσετε και συνδυάστε τα με πολύχρωμα λαχανικά έτσι ώστε να υξήσετε το θρεπτικό φορτίο του πιάτου σας. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνεται σπανάκι, πατζάρι και καρότο.

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά Ταλιατέλες πολύχρωμες Θεσσαλικός Ανθός
Baby σπανάκι
1 παντζάρι
1 καρότο
ξύδι βαλσάμικο Ariston
ελαιόλαδο Cretanthos
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
1 κουταλάκι μουστάρδα
θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση:

Βράζεις τα ζυμαρικά. Τρίβεις το καρότο και κόβεις το σπανάκι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζεις μακαρόνια , καρότο, σπανάκι, παντζάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα βαζάκι βάζεις λάδι, ξύδι, μουστάρδα και χτυπάς. Ρίχνεις και το dressing σε ένα μπολ και τέλος ρίχνεις φρέσκο θυμάρι. Ανακατεύεις και σερβίρεις. 

Πηγή: www.bletsas.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μη στερείστε τα αγαπημένα σας μακαρόνια. Απλά μετριάστε την ποσότητα που θα καταναλώσετε και συνδυάστε τα με πολύχρωμα λαχανικά έτσι ώστε να υξήσετε το θρεπτικό φορτίο του πιάτου σας. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνεται σπανάκι, πατζάρι και καρότο. Μάλιστα, το πατζάρι καλείται και ως το φυσικό φάρμακο της φύσης αφού βοηθά στην προστασία έναντι πολλών παθήσεων. Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τα πατζάρια και ο χυμός τους συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερίνης, του κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, στη βελτίωση της υγείας του εντέρου αλλά ακόμα και της αντοχής στους αθλητές.