Βραδινά

2η επιλογή: Πίτσα με σάλτσα verde, ψητά τοματίνια με μυρωδικά και φέτα

2η επιλογή: Πίτσα με σάλτσα verde, ψητά τοματίνια με μυρωδικά και φέτα

Μία χορταστική και γευστική πίτσα με λαχανικά και μυρωδικά. Τα τοματίνια είναι πηγή βιταμινών Α, C, Ε και Β9. Επίσης περιέχουν λυκοπένιο ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τον οργανισμό. Αντί για φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη
1+2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1+1/2 κ.γ. ξερή μαγιά χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα verde
1 σπιτικό ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κάπαρη 1 πιπεριά καυτερή
1 μάτσο μαϊντανό
4 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 αντζούγιες
Για το τελείωμα της πίτσας 20 ντοματίνια μακρόστενα λίγο ελαιόλαδο 1 κύβο λαχανικών τρίμματα φέτας μοτσαρέλα ψητά ντοματίνια θυμάρι φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Τα υλικά είναι για2 πίτσες 23 εκ. κάθε μια.
Για τη σάλτσα verde : βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και αλέθουμε να γίνουν πάστα.
Για τα ψητά ντοματίνια : τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Λιώνουμε σε γουδί τον κύβο με ελαιόλαδο και τα περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και βασιλικό. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20′.
Για τη ζύμη
Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη την μαγιά σε μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό 1/2 -2/3 φλ. και ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή κι εύπλαστη. Ζυμώνουμε στον πάγκο με ανοίγματα, τραβώντας την ζύμη για 8′-10′.
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ ,σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.
Βγάζουμε την ζύμη. Κόβουμε σε δυο κομμάτια. Δουλεύουμε σε αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγουμε δυο λεπτά φύλλα για πίτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220ºC, τοποθετούμε πλάκα ψησίματος ή αναποδογυρισμένο ταψί στη βάση του φούρνου. Αφήνουμε να κάψει καλά.
Βάζουμε τη μια πίτσα σε ξύλο αλευρωμένο. Απλώνουμε μια -δυο κουταλιές σάλτσα verde , σκορπάμε τα ψητά ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και τα τρίμματα φέτας.
Αδειάζουμε με προσοχή την πίτσα από το αλευρωμένο ξύλο στο ταψί. Ψήνουμε για 15-20′ να ροδίσει.
Γαρνίρουμε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα verde .

Πηγή: argiro.gr

Διατροφικό σχόλιο:
 Μία χορταστική και γευστική πίτσα με λαχανικά και μυρωδικά. Τα τοματίνια είναι πηγή βιταμινών Α, C, Ε και Β9. Επίσης περιέχουν λυκοπένιο ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τον οργανισμό. Αντί για φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών.