Βραδινά

2η επιλογή: Μικρές ομελέτες στο φούρνο με ψημένα ντοματίνια

2η επιλογή: Μικρές ομελέτες στο φούρνο με ψημένα ντοματίνια

Ακόμα μία εύκολη και γρήγορη επιλογή για ελαφρύ βραδινό είναι η ομελέτα με διάφορα λαχανικά. Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που τα καθιστά μια άριστη επιλογή βραδινού και για όσους ασκούνται. Μπορείτε να μειώσετε το περιεχόμενο της συνταγής σε θερμίδες και λιπαρά αντικαθιστώντας την παρμεζάνα με μοτσαρέλα χαμηλή σε λιπαρά δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση στην ομελέτα σας αλλά ταυτόχρονα βελτιώνοντας θερμιδικά τη συνταγή σας.

Υλικά:
180 γρ. ραδίκια
10 γρ. κάπαρη (φύλλα)
20 γρ. τυρί παρμεζάνα
30 ml γάλα φρέσκο πλήρες
5 γρ. βούτυρο (για το βουτύρωμα)
450 γρ. ντοματίνια (30 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
3 αυγά
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος (4-5 φύλλα)
5 γρ. μαϊντανός
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο πατημένο, τη ρίγανη και μία πρέζα πιπέρι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια χαραγμένα στη μέση, τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κάπαρη, τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, παρμεζάνα τριμμένο και μία πρέζα αλάτι, αν χρειάζεται.

Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια (διαμέτρου 7 εκ. και ύψους 4 εκ.) και τα γεμίζουμε με το μείγμα των αυγών. Συμπληρώνουμε και 5 ψημένα ντοματίνια στο κάθε φορμάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τις ομελέτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν σχεδόν τελείως και τις σερβίρουμε γαρνίροντάς τες με τα ραδίκια βρασμένα και αν θέλουμε, με φρεσκοκομμένα ντοματίνια.
 

Πηγή : http://www.i-food.gr



Διατροφικό σχόλιο:
Ακόμα μία εύκολη και γρήγορη επιλογή για ελαφρύ βραδινό είναι η ομελέτα με διάφορα λαχανικά. Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που τα καθιστά μια άριστη επιλογή βραδινού και για όσους ασκούνται. Μπορείτε να μειώσετε το περιεχόμενο της συνταγής σε θερμίδες και λιπαρά αντικαθιστώντας την παρμεζάνα με μοτσαρέλα χαμηλή σε λιπαρά δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση στην ομελέτα σας αλλά ταυτόχρονα βελτιώνοντας θερμιδικά τη συνταγή σας.