Βραδινά

1η επιλογή: Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και γιαούρτι

1η επιλογή: Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και γιαούρτι

Μία ελαφρυά αλλά και χορταστική σαλάτα για δείπνο. Το πλιγούρι είναι μία τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη λόγω, κυρίως, της ψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Μαζί με το γιαούρτι αποτελεί ένα καλό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτείνης. Μην ξεχνλατε να καταναλώνετε το βραδινό σας γέυμα περίπου 2 ώρες πριν κοιμηθείτε.

 Συστατικά:

1 φλ. τ. πλιγούρι
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σ. φρέσκος βασιλικός
1/3 φλ. τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξίδι βαλσαμικό
150 γρ. γιαούρτι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Τρίβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μείγμα ελαιόλαδου και σκόρδου.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Χτυπάμε το υπόλοιπο …

Πηγή: gourmed.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία ελαφρυά αλλά και χορταστική σαλάτα για δείπνο. Το πλιγούρι είναι μία τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη λόγω, κυρίως, της ψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Μαζί με το γιαούρτι αποτελεί ένα καλό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτείνης. Μην ξεχνλατε να καταναλώνετε το βραδινό σας γέυμα περίπου 2 ώρες πριν κοιμηθείτε.