Αφιερώματα - Διαδρομές

Σύμμαχος στη διαχείριση του βάρους!

Σύμμαχος στη διαχείριση του βάρους!

Στο nutrimed.gr σας παρουσιάζουμε 30 εύκολους τρόπους και λόγους για να εντάξετε τα δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή! Εσείς θα τους δοκιμάσετε;

Η ενσωμάτωση προϊόντων ολικής άλεσης στη διατροφή μας βοηθάει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του σωματικού βάρους! Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, τα προϊόντα ολικής αλέσεως προάγουν το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να χορταίνετε καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού. Παράλληλα, έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης μέσα σε ένα πρόγραμμα διατροφής με στόχο τη μείωση του βάρους συνδέεται με καλύτερη ποιότητα διατροφής αλλά και με την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων! Ποικιλία μάλιστα δημητριακών ολικής άλεσης μπορεί να σας δώσει διαφορετικές γευστικές εναλλακτικές αυξάνοντας έτσι και το ενδιαφέρον σας στο διατροφικό σας πρόγραμμα.
 

 Ξεκινήστε λοιπόν την ημέρα σας με τρόφιμα ολικής άλεσης όπως δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, αναζητώντας στο super market την αντίστοιχη ένδειξη στην ετικέτα τους.

 Φροντίστε να έχετε στα σνακ σας δημητριακά ολικής άλεσης (π.χ. σάντουιτς ή τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, παξιμάδια ολικής άλεσης ή μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης)

 Βάλτε ποικιλία στις γευστικές σας προτιμήσεις όταν επιλέγεται δημητριακά και αρτοπαρασκευάσματα ολικής άλεσης.