Αφιερώματα - Διαδρομές

Οικογενειακά γεύματα: ένα «εργαλείο» για να ενσωματώσετε νέες συνήθειες

Οικογενειακά γεύματα: ένα «εργαλείο» για να ενσωματώσετε νέες συνήθειες

Στο nutrimed.gr σας παρουσιάζουμε 30 εύκολους τρόπους και λόγους για να εντάξετε τα δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή! Εσείς θα τους δοκιμάσετε;

Tα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η αξία των οικογενειακών γευμάτων από πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες καθώς βοηθούν ιδιαίτερα στο να υιοθετήσουν τα παιδιά υγιεινές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Όταν τα παιδιά τρώνε στο οικογενειακό τραπέζι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ποιότητα των τροφών, ενώ παράλληλα τα παιδιά αποκτούν ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση.

Τι θα λέγατε λοιπόν να αξιοποιήσετε το οικογενειακό τραπέζι για να αγαπήσουν τα παιδιά σας τα τρόφιμα ολικής αλέσεως; Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται και να αντιγράφουν συμπεριφορές. Καθίστε λοιπόν όλοι γύρω από το τραπέζι και δώστε οι ίδιοι το καλύτερο παράδειγμα:

• Τοποθετήστε πάνω στο τραπέζι λευκό και ολικής αλέσεως ψωμί. Επιλέξτε οι ίδιοι το ψωμί ολικής αλέσεως, σχολιάστε θετικά τη γεύση του και ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Εφαρμόστε τις επόμενες μέρες αντίστοιχη τακτική και για τα υπόλοιπα τρόφιμα.

• Επιλέξτε να καταναλώνετε μαζί με τα παιδιά σας πρωινά γεύματα που περιέχουν προϊόντα ολικής αλέσεως όπως οι φρυγανιές, το ψωμί και τα δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως.

• Παρασκευάστε σε real time μπροστά στα παιδιά σας ένα πολύχρωμο πιάτο με τρόφιμα ολικής αλέσεως και ενθαρρύνετέ τα να το δοκιμάσουν.