Αφιερώματα - Διαδρομές

Οι γεύσεις της Μαδρίτης

Οι γεύσεις της Μαδρίτης

Προσοχή… φροντίστε να έχετε κάνει το γεύμα σας προτού συνεχίσετε να διαβάζετε, θα σας ανοίξει η όρεξη….

Η ομάδα nutrimed, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη και για να καλύψει με ζωντανή αναμετάδοση το 11ου Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής που πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στα νέα επιστημονικά δεδομένα, τις συναντήσεις με ομιλητές και τις βόλτες στη Μαδρίτη, μας επιφύλαξαν και ένα μικρό οδοιπορικό στις γεύσεις της Μαδρίτης….

Προσοχή… φροντίστε να έχετε κάνει το γεύμα σας προτού συνεχίσετε να διαβάζετε, θα σας ανοίξει η όρεξη….

 

Τι είναι τα tapas;


Τα Tapas είναι τα σνακ της Ισπανικής κουζίνα. Οι παραλλαγές είναι πολλές και οι γεύσεις ποικίλουν, σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα. Συνοδεύουν ιδανικά το κρασί και την μπύρα και μπορούν να αντικατασταστήσουν επαρκώς το μεσημεριανό γεύμα. 


Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε tapas και να αγοράσετε εκλεκτά Ισπανικά προϊόντα στην κλειστή αγορά Mercado de San Miguel. Οι Ισπανοί φημίζονται για τα αλαντικά, τα τυριά και τα κρασιά τους, και η αγορά διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων, εκ των οποίων τα πιο γνωστά είναι το Jamón Iberico (είδος αλλαντικού) και το Queso Manchego (είδος τυριού).

  
Κλειστή αγορά Mercado de San Miguel


Ωστόσο, καλύτερα αποφύγετε να επισκεφτείτε την αγορά το Σαββατοκύριακο, γιατί δε θα βρείτε Jamon (χαμόν) αλλά χαμό από επισκέπτες!Menu del Dia


Αν επιθυμείτε να φάτε κανονικό γεύμα, και όχι tapas μπορείτε να επιλέξετε το menu del Dia (μενού της ημέρας) πληρώνοντας 10-12 ευρώ σε οποιοδήποτε εστιατόριο. Το menu del Dia συνήθως περιλαμβάνει μία σούπα ή μία σαλάτα και ένα κύριο γεύμα με γλυκό και ποτό. Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να φάει κανείς και θα διαπιστώσετε ότι οι Ισπανοί το συνηθίζουν.    Μenu del Dia (μενού της ημέρας)

Επισκεφτείτε το εστιατόριο-bistro Naia στην plaza de la Paja και δοκιμάστε οπωσδήποτε helado de violetas (παγωτό βιολέτα) μετά το μεσημεριανό σας γεύμα.


Naia


Αν προτιμάτε παραδοσιακή ισπανική κουζίνα επιλέξτε το La Botilleria de Maxi στην Cava Alta 4, όπου θα βρείτε πολλά πιάτα με κρέας, ψάρι και ποικιλίες τυριών, όπως και το καλύτερο callos a la madrilène, δηλαδή πατσά σε μια μάλλον πιο πικάντικη παραλλαγή.

Προτεινόμενα μέρη για φαγητό


Καλή όρεξη!