Αφιερώματα - Διαδρομές

Επιστροφή στην πόλη… δώστε γεύση στην καθημερινότητά σας!

Επιστροφή στην πόλη… δώστε γεύση στην καθημερινότητά σας!

Εάν η επιστροφή στην πόλη σας έχει «ρίξει» εκμεταλλευτείτε

Τουρίστες στην… Αττική

Εάν η επιστροφή στην πόλη σας έχει «ρίξει» εκμεταλλευτείτε την ανέμελη διάθεσή των διακοπών και σχεδιάστε διακοπές εντός Νομού … μην ξεχνάτε πως τα νησιά του Αργοσαρωνικού απέχουν «μια ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας, αντίστοιχο με άλλα λόγια χρόνο με αυτόν που περνάτε κολλημένοι στην κίνηση! Επισκεπτόμενοι τις Σπέτσες μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τοπικές συνταγές με ψάρι όπως το γνωστό ψάρι αλα Σπετσιώτα και βέβαια ως επιδόρπιο τα αμυγδαλωτά των Σπετσών!

Αντίστοιχα, φεύγοντας από την Αίγινα δε θα παραλείψετε να πάρετε μαζί σας φιστίκια Αιγίνης. Προτιμήστε τα στην ανάλατη και άψητη εκδοχή τους. Τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν καλές πηγές καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου αλλά και βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης Ε, ενώ περιέχουν επίσης πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά. Καταναλώστε τα με μέτρο καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

 

Αντίστοιχα, εάν επιλέξετε την Ύδρα ως κοντινό προορισμό η γεύση ανθόνερου, λεμονιού, μελιού και αμυγδάλου μπορεί να συντροφεύσει το ταξίδι σας και στην Αθήνα μέσα σε ένα κουτάκι από υδραίικα αμυγδαλωτά.
 

Νομός Θεσσαλονίκης

Μια πόλη με πολλές και διαφορετικές γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε… πάντα με μέτρο! Με το καλημέρα ή λίγο πριν το καληνύχτα σας, μετά από ξενύχτι, η μύτη σας θα σας οδηγήσει σε μια μπουγάτσα με κρέμα, τυρί ή οποιαδήποτε άλλη περίεργη γεύση.

 

Και μετά από μια δυνατή δόση ενέργειας μπορείτε να ξεκινήσετε την περπατάδα στην πόλη για να την «κάψετε»! Μιας και τα πολίτικα αλλά και παραδοσιακά γλυκά, όπως τα τρίγωνα Πανοράματος και όχι μόνο, βρίσκονται σε κάθε μεγάλη διασταύρωση και γειτονιά, κάντε ένα χάρτη με γεύσεις που θα θέλατε να δοκιμάσετε και ποιες από αυτές σκέφτεστε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ώστε να μην το παρακάνετε! Τα περισσότερα από αυτά τα γλυκά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών, και μάλιστα κορεσμένων εφόσον παρασκευάζονται από ζωικό βούτυρο, για αυτό είναι σημαντικό να τα καταναλώνεται με μέτρο!