Αφιερώματα - Διαδρομές

Βάζοντας τα ολικής άλεσης από τα πρώτα χρόνια τους

Βάζοντας τα ολικής άλεσης από τα πρώτα χρόνια τους

Στο nutrimed.gr σας παρουσιάζουμε 30 εύκολους τρόπους και λόγους για να εντάξετε τα δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή! Εσείς θα τους δοκιμάσετε;

Τα ολικής άλεσης είναι σημαντικό να μπουν στη ζωή ενός παιδιού από μικρή ακόμη ηλικία και συγκεκριμένα ήδη από το δεύτερο έτος της ζωής τους, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη γεύση τους και να απολαύσουν όλα τα οφέλη τους για μια ζωή! Τι τακτική λοιπόν μπορείτε να ακολουθήσετε

• Εντάξτε τα δημητριακά ολικής άλεσης από στη διατροφή του παιδιού σας, από τα πρώτα στάδια της ζωής του, τόσο στα κύρια, όσο και στα ενδιάμεσα γεύματα! Θα γνωρίσει και θα συνηθίσει τη γεύση τους, ενώ θα τα προτιμά χωρίς γκρίνιες και φωνές!

• Ετοιμάστε στο παιδί σας ένα καλό πρωινό για να πάρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για το σχολείο! Επιλέξτε δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποφύγετε δημητριακά πλούσια σε ζάχαρη και αλάτι. Στην περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε τη γλυκιά γεύση μπορείτε να επιλέξετε δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης με αποξηραμένα φρούτα ή με μαύρη σοκολάτα.

• Αντίστοιχα φροντίστε η τα ολικής άλεσης να βρίσκονται και στα σνακ του σχολείου. Εντάξτε το ψωμί ολικής άλεσης στα τοστ των παιδιών, χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής άλεσης για γλυκά ή αλμυρά σπιτικά γεύματα όπως σπιτικά κέικ ή πίτες ή μπορείτε να επιλέξετε και παιδικές μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης που κρύβουν όλα τα οφέλη των δημητριακών ολικής άλεσης σε ευφάνταστες γεύσεις και σχήματα.
 


childhood-nutrition.com