Αφιερώματα - Διαδρομές

30 τρόποι για να βάλετε τα ολικής άλεσης στην καθημερινότητά σας

30 τρόποι για να βάλετε τα ολικής άλεσης στην καθημερινότητά σας

Ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που η συγκεκριμένη διατροφική οδηγία φαντάζει ‘‘βουνό’’;… Συντονιστείτε στο nutrimed.gr καθημερινά!

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Μεσογειακής Διατροφής, τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν μία κατηγορία τροφίμων που πρέπει να περιλαμβάνεται καθημερινά στη διατροφή μας! Πολύ συχνά, όμως, στην καθημερινότητά μας έχουμε την τάση τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά μας να «απομακρυνόμαστε» από την πιο απλή και πολύτιμη για την υγεία μας συνήθεια. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που η συγκεκριμένη διατροφική οδηγία φαντάζει ‘‘βουνό’’ από σήμερα και για κάθε ημέρα του μήνα στο nutrimed.gr σας παρουσιάζουμε 30 εύκολους τρόπους και λόγους για να εντάξετε τα δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή! Εσείς θα τους δοκιμάσετε;

Γνωρίζατε ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μία τροφή με υψηλή θρεπτική αξία;
Είναι πηγή υδατανθράκων, καθώς ανήκουν στην ομάδα των αμυλούχων και δημητριακών στη βάση της πυραμίδας παρέχοντας στον εγκέφαλό μας τα απαραίτητα ‘‘καύσιμα’’! Ο εγκέφαλός μας εργάζεται όλη την ημέρα ώστε να δώσει εντολές σε ολόκληρο το σώμα μας και αυτός είναι κι ο λόγος που περιλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε μας γεύμα! Επιπλέον, ως ολικής άλεσης, οι φυτικές ίνες που περιέχουν μας χορταίνουν περισσότερο, ενώ συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Τέλος, μας εφοδιάζουν με πολλές βιταμίνες όπως αυτές του συμπλέγματος Β (όπως Β1, Β2, Β3, Β6, Β12) αλλά και ιχνοστοιχεία (σίδηρο, ασβέστιο), που σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία μας όπως η ομαλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος! Γιατί λοιπόν να βάλετε τα ολικής άλεσης στη διατροφή σας; Θα εξασφαλίσουν στο σώμα σας σε κάθε μπουκιά έναν απαραίτητο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών για την ευεξία σας!                               

                                                                                                                                                                   via: www.bostonmagazine.com