Πρόγραμμα «Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ»

Πρόγραμμα «Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ»

Η nutrimed συνεργάζεται με τον ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη σε θέματα διατροφής.

Πρόγραμμα «Αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ»

Η nutrimed συνεργάζεται με τον ΟΠΑΠ παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» αποτελούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα που στοχεύει στο να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, 50 ερασιτεχνικές ακαδημίες καλαθοσφαίρισης και συνολικά 18.000 αθλητές ηλικίας έως και 13 ετών από όλη την Ελλάδα.

Φιλοσοφία
Η βασική κατευθυντήρια γραμμή του προγράμματος είναι η συνεχής και διαδραστική εκπαίδευση των προπονητών, των παιδιών και των γονέων των ακαδημιών με σκοπό:

  • Να αναδείξει την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πλευρά του αθλητισμού.
  • Να ενισχύσει τις αξίες του αθλητισμού.
  • Να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων σωματείων.
  • Να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των σωματείων.

Μέσα από τα παραπάνω φιλοδοξεί να διασφαλίσει ότι οι σημερινοί μικροί αθλητές θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι αύριο και ότι το μέλλον του Ελληνικού αθλητισμού στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Επιστημονική υποστήριξη με τη συμβολή της nutrimed

Το πρόγραμμα βρίσκεται στο πλευρό πολλών χιλιάδων γονέων και κηδεμόνων προσφέροντας εκπαίδευση και καθοδήγηση στους τομείς της διατροφής αλλά και της παιδικής ψυχολογίας, της παιδιατρικής και της φυσιοθεραπείας μέσα από την πρωτοπόρα και καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα Sports Academies online.

Εκεί οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών μπορούν να διαβάσουν άρθρα, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που έχουν σχέση με τους προαναφερθέντες πυλώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» μπορείτε να επισκεφτείτε το website του προγράμματος: https://www.opapcsr.gr/athlitikes-akadimies/athlitikes-akadimies-opap/

Δείτε επίσης