Υγεία, διατροφή & lifestyle

Πάρε ενέργεια από το πρωινό σου!

Πάρε ενέργεια από το πρωινό σου!

Είσαι κι εσύ απ’αυτούς που κοιμούνται και ξυπνούν κουρασμένοι; Αισθάνεσαι πως οι μπαταρίες σου δεν είναι ποτέ γεμάτες στο full; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής σου, ξεκινώντας από τη διατροφή σου και πιο συγκεκριμένα από το πρωινό!

Είσαι κι εσύ απ’αυτούς που κοιμούνται και ξυπνούν κουρασμένοι; Αισθάνεσαι πως οι μπαταρίες σου δεν είναι ποτέ γεμάτες στο full; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής σου, ξεκινώντας από τη διατροφή σου και πιο συγκεκριμένα από το πρωινό! Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και δες τη διαφορά στην πράξη!

1.Κάνε το πρωινό καθημερινή συνήθεια
Κάθε πρωί, οι αποθήκες ενέργειας του οργανισμού είναι άδειες λόγω της ολονύκτιας νηστείας που έχει προηγηθεί. Έτσι, αν συνηθίζεις να παραλείπεις το πρωινό γεύμα ή να πίνεις μόνο ένα καφέ «στο πόδι», είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να «βάλεις μπρος στις μηχανές». Αντίθετα, καταναλώνοντας ένα ισορροπημένο πρωινό, δίνεις στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά και με ανεβασμένη διάθεση!

2. Μη φοβάσαι τους υδατάνθρακες
Αποτελούν ίσως το πιο παρεξηγημένο θρεπτικό συστατικό, όμως, στην πραγματικότητα, οι υδατάνθρακες αποτελούν το βασικό «καύσιμο» τόσο για το σώμα όσο και για τον εγκέφαλό σου. Έτσι, αν θέλεις να είσαι σε θέση να φέρεις εις πέρας τις πρωινές σου δραστηριότητες, ένταξέ τους στο πρωινό σου! Ιδανική επιλογή αποτελούν οι σύνθετοι υδατάνθρακες (δημητριακά πρωινού ή μπάρες με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης, μαύρο ψωμί/ φρυγανιές κλπ.), που αποτελούν συγχρόνως πηγή πολύτιμων φυτικών ινών.

3. Δώσε έμφαση στις βιταμίνες Β
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όχι μόνο ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά έχουν επίσης ρόλο στη διαδικασία μετατροπής της τροφής σε ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Καλές πηγές της θεωρούνται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, το ψάρι, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά κ.ά.

…και μερικές ιδέες:
• 1 γιαούρτι 2% με δημητριακά πρωινού με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης (ιδανικά επίλεξε ένα προϊόν που συνδυάζει και τα 2 και έχει ελεγχόμενες θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη) και 1 κ.σούπας μέλι
• 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκαλιού με 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και 1 φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή 1 αυγό βραστό
• 1 ποτήρι ημι-αποβουτυρωμένο γάλα με 1 μπάρα δημητριακών με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης και 1 φρούτο εποχής