Υγεία, διατροφή & lifestyle

Η λίστα του σούπερ-μάρκετ για το πρωινό

Η λίστα του σούπερ-μάρκετ για το πρωινό

Σας συμβαίνει κι εσάς να ξυπνάτε το πρωί και να ανακαλύπτετε ότι τα υλικά που χρειάζεστε για να προετοιμάσετε το πρωινό σας λείπουν από το ψυγείο ή το ντουλάπι της κουζίνας;

Σας συμβαίνει κι εσάς να ξυπνάτε το πρωί και να ανακαλύπτετε ότι τα υλικά που χρειάζεστε για να προετοιμάσετε το πρωινό σας λείπουν από το ψυγείο ή το ντουλάπι της κουζίνας; Ίσως να μην το έχετε σκεφτεί, αλλά μια απλή λίστα αγορών θα μπορούσε όχι μόνο να σας σώσει από τις περιττές βόλτες στο σούπερ-μάρκετ, αλλά και να γίνει σύμμαχος στην προσπάθειά σας να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

Για να είναι η εξόρμησή σας στην αγορά ακόμα πιο γρήγορη και αποτελεσματική, οργανώστε τη λίστα σας ανά ‘’διάδρομο’’:
 

• Από το ράφι με τα δημητριακά μπορείτε να προμηθευτείτε δημητριακά πρωινού και μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης (ιδανικά με σιτάρι και βρώμη στο ίδιο προϊόν). Διαβάστε τις ετικέτες και ψάξτε εκείνο με το μεγαλύτερο ποσοστό ολικής άλεσης αλλά και τη καλύτερη διατροφική αξία.
• Από το ψυγείο με τα γαλακτοκομικά επιλέξτε φρέσκο γάλα και γιαούρτι -κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών- καθώς και τυριά με λίγες θερμίδες, όπως το cottage, το ανθότυρο ή κάποιο κίτρινο τυρί του τοστ με χαμηλά λιπαρά. Κάπου εκεί κοντά θα βρείτε και τη μαλακή μαργαρίνη για επάλειψη.
• Από το μανάβικο διαλέξτε φρέσκα φρούτα- σύμφωνα πάντα με την εποχή.
• Από το τμήμα με τα αρτοσκευάσματα μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα όπως ψωμί του τοστ, φρυγανιές ή κράκερς – κατά προτίμηση ολικής άλεσης και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι
Έτσι, την επόμενη φορά θα έχετε ό,τι χρειάζεστε για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτί και μολύβι!