Τα νέα της αγοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: To Σάββατο μαγειρεύουμε θαλασσινά, οικονομικά και υγιεινά με τη σεφ Ντίνα Νικολάου στο Mediterranean Cosmos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: To Σάββατο μαγειρεύουμε θαλασσινά, οικονομικά και υγιεινά με τη σεφ Ντίνα Νικολάου στο Mediterranean Cosmos

Λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στο γνωστότερο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Mediterranean Cosmos, για να μαγειρέψετε παρέα με τη σεφ Ντίνα Νικολάου λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές με κύριο συστατικό τα κατεψυγμένα θαλασσινά.

Από τις 12:00 έως τις 20:00, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σεφ και να ανακαλύψουν τα μυστικά μοναδικών συνταγών με άρωμα θάλασσας. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο επίπεδο 1 του Mediterranean Cosmos η γνωστή σεφ θα εκτελέσει εύκολες και υγιεινές συνταγές με κατεψυγμένα αλιεύματα, όπως γαρίδες, καλαμαράκια, χταπόδι, φιλέτο γλώσσας και σφυρίδας, συνδυασμένες πάντα με πρώτες ύλες από την πλούσια ελληνική γη.

Η σεφ Ντίνα Νικολάου, θα σας «ταξιδέψει» με θαλασσινές γεύσεις, μέσω έξυπνων και οικονομικών μαγειρικών συνταγών, για το καθημερινό και το κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και με προτάσεις για τις Χριστουγεννιάτικες γαστρονομικές σας επιλογές.

Παράλληλα με τη μαγειρική επίδειξη από τη σεφ, η διακεκριμένη διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Καρασούλη, θα ενημερώνει το κοινό σχετικά με την υψηλή θρεπτική αξία των κατεψυγμένων αλιευμάτων, που συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας με την προστατευτική τους δράση έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τη βελτίωση νοητικών λειτουργιών και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Επιπλέον, θα γίνεται αναφορά στο ρόλο που έχουν τα ψάρια και τα θαλασσινά στη σύγχρονη και παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ενώ οι επισκέπτες θα ενημερώνονται, με σημαντικές διατροφικές και χρηστικές συμβουλές, για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, εντάσσοντας τα θαλασσινά πιο ενεργά στην καθημερινότητα τους. Η διατροφολόγος θα απαντά επίσης σε ερωτήσεις και απορίες των επισκεπτών αναφορικά με τα κατεψυγμένα αλιεύματα και τη διατροφή.

Όσοι επισκεφτούν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το Mediterranean Cosmos για τα ψώνια τους ή και για μία χαλαρή βόλτα, θα ταξιδέψουν στη γεύση μοναδικών θαλασσινών δημιουργιών και θα ενημερωθούν για το πόσο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μπορούν να φτιάξουν νόστιμα και πλούσια σε θρεπτική αξία γεύματα για όλη την οικογένεια.