Τα νέα της αγοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θαλασσινές νοστιμιές από την σεφ Ντίνα Νικολάου στο εμπορικό κέντρο River West

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θαλασσινές νοστιμιές από την σεφ Ντίνα Νικολάου  στο  εμπορικό κέντρο River West

O Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) διοργάνωσε μία ιδιαίτερη εκδήλωση μαγειρικής το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο εμπορικό κέντρο River West.

O Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) διοργάνωσε μία ιδιαίτερη εκδήλωση μαγειρικής το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο εμπορικό κέντρο River West. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο επίπεδο 1 του εμπορικού κέντρου μεγάλος αριθμός επισκεπτών είχε την ευκαιρία να γευτεί νόστιμες συνταγές με θαλασσινά και να ενημερωθεί για την υψηλή διατροφική αξία των φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων.

H γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου μαγείρεψε τέσσερα λαχταριστά πιάτα με θαλασσινή αύρα στο πλαίσιο της δράσης του ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου προώθησης φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων (ΜΕΤΡΟ 3.4- Ε.Π.ΑΛ 2007-2013).

Από τις 12.00 μέχρι τις 20.00 οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου είδαν πόσο εύκολα και υγιεινά μπορούν να μαγειρέψουν νόστιμες συνταγές εντάσσοντας ενεργά στη διατροφή τους τα ψάρια και τα θαλασσινά. Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης βρισκόταν η διακεκριμένη διατροφολόγος Κλεοπάτρα Παπαβασιλείου η οποία ενημέρωνε το κοινό για το ρόλο που παίζει η κατανάλωση θαλασσινών σε μία ολοκληρωμένη Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας σημαντικά στοιχεία για την αναγνώριση των φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων από τους καταναλωτές (εικόνα αλιεύματος και κατάλληλη θερμοκρασία ψύξης), η διατροφολόγος έδωσε ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία με τα οποία τα θαλασσινά τροφοδοτούν τον οργανισμό.

Οι επισκέπτες παρακολουθώντας με φανερό ενδιαφέρον την εκτέλεση των συνταγών, γεύτηκαν στη συνέχεια τις κοκκινιστές γαρίδες, τα λαχταριστά καλαμάρια, το πετιμεζάτο χταπόδι και το αρωματικό φιλέτο γλώσσας από τα χέρια της σεφ.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), ο οποίος είναι και ο φορέας της υλοποίησης του προγράμματος, και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων (ΠΑΣΕΚΤ), φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία επικοινωνίας mscomm.