Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου προτείνουν.. μάφιν κακάο χωρίς αυγά
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου συνεργάστηκαν και σας παρουσιάζουν τέσσερις συνταγές που φροντίζουν για εσάς και την.. Καρδιά σας!
Μάφιν κακάο χωρίς αυγά
Χρόνος προετοιμασίας 5΄ Χρόνος ψησίματος 25΄ Μάφιν 6
Υλικά:
• 1½ φλιτζ. αλεύρι ολικής
άλεσης
• 3 κ.σ. κακάο
• 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 3/4 φλ. τσαγιού καστανή
ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 πρέζα αλάτι
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ακέρωτο
• 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
• 1 κ.γλ. σόδα
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1/5 φλιτζ. Σουσαμέλαιο
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.
Διατροφικό Σχόλιο:
Μία ιδιαίτερα γευστική συνταγή προκειμένου να εντάξετε σε μία ισορροπημένη διατροφή τη γλυκιά γεύση, χωρίς ενοχές! Τα συγκεκριμένα μάφινς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως συμβάλει στην υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Μπορείτε να τα καταναλώσετε το πρωί σε συνδυασμό με ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα, ή να τα εντάξετε κάποιες μέρες της εβδομάδας στο απογευματινό σας, χωρίς φυσικά να ξεχνάτε το.. μέτρο!
Δείτε επίσης…
Φιλέτο ψαριού με λαχανικά
Ψεύτικα κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι
Κοτόπουλο με πιπεριές & γιαούρτι