Ομιλίες

Η Δρ. Ντορίνα Σιαλβέρα μίλησε για την Διατροφή και την Πρόληψη για καλή Υγεία

Η Δρ. Ντορίνα Σιαλβέρα μίλησε για την Διατροφή και την Πρόληψη για καλή Υγεία

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 η Δρ. Ντορίνα Σιαλβέρα υπεύθυνη του Διαιτολογικού Γραφείου Nutrimed Αμπελόκηποι πραγματοποίησε ομιλία…

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 η Δρ. Ντορίνα Σιαλβέρα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και υπεύθυνη του Διαιτολογικού Γραφείου Nutrimed Αμπελόκηποι πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: "Διατροφή & Πρόληψη για καλή Υγεία" στα πλαίσια της εκδήλωσης «Υγεία και Άθληση», η οποία έλαβε χώρα στις Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις Πισίνα Καλλιθέας.

Όπως δήλωσε η κα. Σιαλβέρα η υγιεινή διατροφή και η άσκηση αποτελούν τους βασικούς συμμάχους στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων. Η διατροφή είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με την αθλητική απόδοση, καθώς θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες του ασκούμενου. Στα πλαίσια της πρόληψης για καλή υγεία είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται σωματομετρήσεις για τον έλεγχο του βάρους αλλά και εξετάσεις αίματος (π.χ. χοληστερόλης, σακχάρου) σε τακτά χρονικά διαστήματα.