Βραδινά

2η επιλογή: Σαλάτα με τυρί cottage και κρίθινο παξιμάδι

2η επιλογή: Σαλάτα με τυρί cottage και κρίθινο παξιμάδι

Το cottage είναι ένα τυρί με υψηλή διατροφική αξία καθώς περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους αθλητές. Επιπλέον, επιλέγοντας τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά δημιουργείτε τις σωστές βάσεις για ισορροπημένα γεύματα χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, θερμίδες και αλάτι ενώ προσλαμβάνετε θρεπτικά συστατικά όπως είναι το ασβέστιο και ο φώσφορος, στοιχεία σημαντικά για την υγεία των οστών σας.

Υλικά:

πράσινη σαλάτα
2 κ. σ. τυρί cottage (άντε βρε, για σας, βάλτε 3)!!!
1 κρητικό κρίθινο παξιμάδι
1-2 κ. σ. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι αν θέλετε (εγώ σπάνια βάζω σε σαλάτες)

Εκτέλεση:

Βρέξτε ελαφρώς το παξιμάδι κάτω από τρεχούμενο νεράκι, αν δεν θέλετε να σπάσετε κανένα δόντι. Τώρα, αν έχετε κολλητό κανέναν οδοντίατρο, προχωρήστε όπως θέλετε, αλλά μην ζητάτε ευθύνες μετά στο μπλογκ για σπασμένα δοντάκια.

Κόψτε την σαλάτα με τα χεράκια σας αφού την πλύνετε. Ή να είναι γκουρμέ η δίαιτα, ή να μην είναι! Τα μαχαίρια καταστρέφουν τις βιταμίνες στα λαχανικά και όσο πιο λεπτοκομμένα είναι, τόσο το χειρότερο για τα λαχανικά μας. Η σαλάτα μπορεί να είναι ένα είδος, ή πολλά διαφορετικά πράσινα σαλατικά.

Στρώστε τη σαλάτα, προσθέστε το παξιμάδι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, γαρνίρετε με το τυρί cottage, στάξτε (γιατί για σταγόνες πρόκειται) λαδάκι και ξυδάκι και απολαύστε!

Πηγή: www.mikrikouzina.blogspot.com

Διατροφικό σχόλιο: Το cottage είναι ένα τυρί με υψηλή διατροφική αξία καθώς περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους αθλητές. Επιπλέον, επιλέγοντας τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά δημιουργείτε τις σωστές βάσεις για ισορροπημένα γεύματα χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, θερμίδες και αλάτι ενώ προσλαμβάνετε θρεπτικά συστατικά όπως είναι το ασβέστιο και ο φώσφορος, στοιχεία σημαντικά για την υγεία των οστών σας.