Πέμπτη, 13 Μαϊου 2021

Παπαταξιάρχης Βαγγέλης

Μεγέθυνση κειμένου
Παπαταξιάρχης Βαγγέλης

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
nutrimed Αμπελοκήποι

Ο Ευάγγελος Παπαταξιάρχης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2013). Το 2015 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία - Διατροφή», με κατεύθυνση στη Δημόσια Υγεία, από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του διακρίθηκε με αριστείο επίδοσης, με βαθμολογία 9,5/10 (πρώτη θέση).

Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του ΓΝΑ ΚΑΤ (2012-13). Στο διάστημα αυτό, και επί ένα ακόμη έτος, συνεργάστηκε ερευνητικά με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση (2013-14). Επίσης, εργάστηκε εθελοντικά στο Διαιτολογικό τμήμα του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού κέντρου ΥΓΕΙΑ (2014-15). Το 2017 ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του σεμιναρίου με τίτλο «Δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας για Διαιτολόγους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών, διάρκειας 60 ωρών.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς επίσης προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια (European Society of Cardiology Congress 2015, London). Επιπλέον, πραγματοποιεί τακτικά ομιλίες σχετικές με τη διατροφή σε πολιτιστικούς και γυμναστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, ακαδημίες και σχολεία.

Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 2013. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος. Από το 2017 συνεργάζεται με την Nutrimed, ενώ από το 2018 εργάζεται ως In House Διαιτολόγος-Διατροφολόγος σε δύο ιδιωτικές εταιρίες και ένα διαγνωστικό κέντρο στους Αμπελοκήπους. Σήμερα, διατηρεί το Διαιτολογικό του γραφείο στους Αμπελοκήπους.

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • SLIDESHOW: “Ποιά δημητριακά πρωινού να επιλέξω;” → Τα tips που χρειάζεσαι!
  arrowΤο πιάτο μας
 • Ο μύθος των κόκκινων αυγών
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Πρωινό τη Μεγάλη Εβδομάδα: νηστίσιμες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Ταχίνι σύμμαχος της νηστείας και όχι μόνο!
  arrowΓια κάθε στιγμή
 • Πρωινό για γερό ανοσοποιητικό: ενίσχυσε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next