Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στο Εργαστήρι Διατροφής για παιδιά

Μεγέθυνση κειμένου
Συνεχίζονται οι συναντήσεις στο Εργαστήρι Διατροφής για παιδιά

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η διατροφική εκπαίδευση παιδιών και γονέων στο Εργαστήριο Διατροφής «Ζούμε μαζί… τρώμε και κινούμαστε μαζί» του Διαιτολογικού γραφείου «Nutrimed» Τρικάλων, με την επιστημονική επιμέλεια της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, Msc. Η θεματική ενότητα που αναπτύχθηκε ήταν «Μαθαίνω να τρώω καινούργια τρόφιμα. Κόλλα 5...φρούτα & λαχανικά!».

Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν βιωματικά στην αξία της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών για ένα γερό και δυνατό σώμα. Αρχικά, τα λαχανικά πήραν μορφή και μετατράπηκαν σε κούκλες, που γεμάτες ζωντάνια και έκφραση, παραπονέθηκαν στα παιδιά, καθώς δεν τα προτιμάνε ιδιαίτερα στη διατροφή τους! Στη συνέχεια, τα φρουτο-λαχανοπαιχνίδια βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα πολύτιμα αυτά τρόφιμα, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους!

Η εκπαίδευση των γονιών επικεντρώθηκε σε τεχνικές αντιμετώπισης του φαινομένου της νεοφοβίας, δηλαδή της αποφυγής ή άρνησης των παιδιών για κατανάλωση νέων τροφίμων. Τονίστηκε ιδιαίτερα η τεχνική της μίμησης και της επαναλαμβανόμενη έκθεσης των τροφίμων, που αρνούνται να καταναλώσουν τα παιδιά.

Τέλος, δόθηκε στα παιδιά το διατροφικό εργαλείο «Κόλλα 5…φρούτα και λαχανικά», προκειμένου να ελέγχουν, με τη βοήθεια των γονιών τους, το στόχο τους, για καθημερινή κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών.Το εργαστήρι Διατροφής θα συνεχίσει τον κύκλο του, με την τέταρτη θεματική ενότητα «Ο Garfield και ο Λιχούδης… φαγητό εκτός σπιτιού και γλυκοί πειρασμοί», την Κυριακή στις 6 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00. Για να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη συνάντηση, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 24310 32155. Διεύθυνση: Γαριβάλδη 1, 2ος όροφος.
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Ήξερες ότι η υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος περνάει…από το έντερο;
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • 3 tips για να δίνεις το 100% σου στην προπόνηση
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Πώς θα έχει το παιδί μου περισσότερη ενέργεια στο σχολείο;
  arrowΠΑΙΔΙ
 • Ενσυνείδητη διατροφή: ήρθε η ώρα να ακούσεις το σώμα σου!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Ελληνικός καφές: πάντα στην καρδιά μας! Και tips για να τον απολαύσετε
  arrowΤο πιάτο μας
next