Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου

Μεγέθυνση κειμένου
15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου

Το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στην Αθήνα το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου. Την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Διατροφικές Συνήθειες και Καρδιαγγειακή Νόσος» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων μίλησαν οι:

Κ.Α. Πούλια, Κλινικός Διαιτολόγος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για την «Κατάσταση Θρέψης ασθενών μετά από Εγκεφαλικό Επεισόδιο», όπου προκάλεσε εντύπωση με τα παραδείγματα από το εξωτερικό για το πώς η παρουσίαση των τροφίμων που προσφέρονται στους ασθενείς, ακόμη και κατά τη διάρκεια μίας τόσο σοβαρής νοσηλείας, μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην θρέψη τους και τελικά στην υγεία τους.

 


Ρ. Μίχα, Διαιτολόγος – Επιδημιολόγος, Ερευνήτρια στην Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard, με θέμα την μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που υλοποιεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard για την «Επίδραση της Διατροφής στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις Παγκοσμίως», όπου για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν πολύ ενδιαφέρονται αποτελέσματα σε σχέση με την μηδενική ανάγκη κατανάλωσης κρέατος, την ελαχιστοποίηση του αλατιού σε ποσότητες ενός γραμμαρίου την ημέρα και την ανάγκη σημαντικής αύξησης των φυτικών ινών σε επίπεδα 30 γραμματίων την ημέρα, στην προσπάθεια πρόληψης των καρδιαγγειακών.
 

Δ. Καραγιάννης, Κλινικός Διαιτολόγος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τα νέα δεδομένα σε σχέση με τα «Συμπληρώματα Διατροφής και την Καρδιαγγειακή Νόσο», όπου για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε ότι οι μελέτες δεν καταδεικνύουν την ανάγκη λήψης συμπληρωμάτων, αλλά την υιοθέτηση κατάλληλων διατροφικών προτύπων για την πρόληψη των καρδιαγγειακών, όπως η Μεσογειακή Διατροφή.

 

Τον συντονισμό της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης είχαν ο Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, Α. Ζαμπέλας και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Γρηγόρης Ρίσβας.

 
      
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • Έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή του παιδιού σας
    arrowΠΑΙΔΙ
  • Επιστροφή στο σωστό βάρος μετά τις γιορτές
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • 5 tips για να γίνει η ισορροπημένη διατροφή οικογενειακή συνήθεια!
    arrowΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • Σπάστε το ρόδι …να βρείτε την υγειά σας
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Γιορτινή διατροφή και ισορροπία σε συνθήκες καραντίνας
    arrowΓια κάθε στιγμή
next