Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ομιλία της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου για την υγεία των δοντιών

Μεγέθυνση κειμένου
Ομιλία της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου για την υγεία των δοντιών

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Κουτσομηλίων, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας, διοργάνωσαν την Τρίτη 17/03/2015, ενημερωτική ομιλία στους μαθητές και τους γονείς του σχολείου, με θέμα «Γερά Δόντια-Φωτεινά Χαμόγελα, Όλο Υγεία». Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc, Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από του μικρούς μαθητές, με το τραγούδι «Λέμε ‘ναι’ και λέμε ‘όχι’», που διαχώρισαν τις τροφές σε ωφέλιμες και λιγότερο ωφέλιμες για τη στοματική υγιεινή. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανάγνωση ενός παραμυθιού από τη διατροφολόγο, με σκοπό να κατανοήσουν οι μαθητές την επικίνδυνη, για τα δόντια τους, δράση της «κυρίας» τερηδόνας.

Επιπλέον, με τη βοήθεια της Πυραμίδας Σωστής Διατροφής για Παιδιά και το «Χαρούμενο και Λυπημένο δόντι», οι μικροί μαθητές κατανόησαν την έννοια της ισορροπίας, της ποικιλίας και του μέτρου που πρέπει να έχουν στη διατροφή τους, ώστε να εξασφαλίσουν γερά και υγιή δόντια. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία και ευχαρίστησαν τη διατροφολόγο, δωρίζοντάς της ένα βιβλίο με ζωγραφιές τους γύρω από τη διατροφή.

Έπειτα, ακολούθησε ενημέρωση στους γονείς για τη σημασία της διατροφής στη στοματική υγιεινή, αλλά και τη γενική υγεία των παιδιών τους. Το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας ήταν η συχνότητα, με την οποία πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά τα τρόφιμα από κάθε ομάδα τροφίμων και η σπουδαιότητα του βουρτσίσματος των δοντιών τους, μετά από κάθε γεύμα.
 

nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
 • Ενσυνείδητη διατροφή: ήρθε η ώρα να ακούσεις το σώμα σου!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Ελληνικός καφές: πάντα στην καρδιά μας! Και tips για να τον απολαύσετε
  arrowΤο πιάτο μας
 • Σεπτέμβριος:ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες για δυναμική επιστροφή στο θρανίο αλλά και στο γραφείο!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
 • Φθινοπωρινό restart: δώσε στον οργανισμό σου τα απαραίτητα εφόδια!
  arrowΤο πιάτο μας
 • Πρωινό για παιδιά: συνδυάστε τη γεύση με τη θρεπτική αξία!
  arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next